Byggefakta forside
Ugens projekt

Nye klubfaciliteter til Hellerup Roklub

Til næste år kan Hellerup Roklub byde klubbens medlemmer indenfor i helt nye lokaler med plads til alle.

Nye klubfaciliteter til Hellerup Roklub

Onsdag den 24. november 2021 var en historisk dag for Hellerup Roklub. Her blev der sat underskrift på kontrakten med entreprenørfirmaet Kjær Knudsen A/S, der skal bygge de nye klubfaciliteter. Dermed er der givet grønt lys til, at byggeriet kan gå i gang.

Planlægningen af projektet har været et langt og sejt træk. Den overordnede plan stammer helt tilbage fra 2003. Første etape med blandt andet ny bådhal og sauna blev gennemført i 2012, men først nu er det hele kommet på plads, så anden etape kan realiseres.

2021-uge48-ugens-projekt-hellerup-roklub-720

Billedkreditering: Nanna Kallenbach & Jakob Rasmussen Arkitekter ApS

Særligt finansieringen af projektet har været en udfordring. Gentofte Kommune støtter projektet med 2,5 mio. kr., men resten har klubben selv måtte skaffe. Et af klubbens største aktiver - et sommerhus i Sletten - er solgt, og klubbens 350 medlemmer har givet et ekstra bidrag. Samtidigt med, at klubben fandt finansiering, er det kun blevet dyrere at bygge. Men alligevel er det nu lykkedes, at få enderne til at mødes.

Gå ikke glip af vigtige projekter - prøv vores Projektdatabase i dag >>

Det eksisterende klubhus nedrives, og de nye faciliteter bygges på fodaftrykket fra den gamle bygning. Hvor det gamle klubhus var i et plan, bliver der dobbelt så meget plads med det nye, som er i to plan. Stueetagen indrettes med klublokaler og omklædning, mens der på første sal indrettes et stort lokale på 100 m2, køkken og styrketræningsrum. Samlet udgør byggeriet ca. 575 m2.

2021-uge48-ugens-projekt-hellerup-roklub-720-2

Billedkreditering: Nanna Kallenbach & Jakob Rasmussen Arkitekter ApS

Byggeriet er tegnet af Nanna Kallenbach & Jakob Rasmussen Arkitekter ApS, der ligeledes var arkitekter på bygningerne i 2012. Og anden etapes ydre udtryk bliver helt nøjagtigt som første etape. For det nye byggeri ”låner” facadebeklædningen i teaktræ fra sydsiden af byggeriet fra 2012 til de synlige facader mod nord og øst. Bagsiden på begge bygninger udføres med sort tværgående træbeklædning. Der kan af hensyn til indbliksgener ikke laves vinduer på bagsiden, men der sikres rigeligt dagslys ved store glaspartier mod øst og ovenlys. Bygningen udføres derudover med bærende elementer i stål og betondæk.

2021-uge48-ugens-projekt-hellerup-roklub-720-3

Billedkreditering: Nanna Kallenbach & Jakob Rasmussen Arkitekter ApS

Planlægningen af selve byggeprocessen har heller ikke været uden udfordringer. Pladsen ved lystbådehavnen er trang og roklubben skal fungere, mens byggeriet står på. Lange leveringstider på betonelementer har forsinket byggestarten. Men ifølge planen kommer det i gang primo 2022, så de tungeste byggeprocesser kan være afsluttet inden højsæsonen næste sommer. Hele byggeriet skal gerne være afsluttet ved udgangen af næste år, hvor kommunen planlægger at igangsætte en større renovering og udvidelse af Palladiumkomplekset ved siden af.


Projektdetaljer

  1. Adresse: Strandparksvej 44, 2900 Hellerup
  2. Start: Januar 2022
  3. Slut: December 2022
  4. Stadie: Licitationsresultat
  5. Bygningsart: Nybyggeri
  6. Areal: 575 kvadratmeter
  7. Budget: 14 mio. kr.

Materialer

  1. Råhus: Stål
  2. Facade: Træ
  3. Tag: Tagpap
  4. Varme: Radiator
  5. Varmekilde: Fjernvarme
  6. Gulv: Træ

Deltagere

  1. Bygherre: Hellerup Roklub
  2. Arkitekt: Nanna Kallenbach & Jakob Rasmussen Arkitekter ApS
  3. Ingeniør: Heede Consult ApS
  4. Rådg. Ing. statik: Madsen & Søeborg Rådgivende Ingeniørfirma ApS
  5. Rådg. Ing. el: Nopa Consult ApS
  6. Hovedentreprenør: Kjær Knudsen A/S