Byggefakta forside
Ugens projekt

Nyt Missionshus skyder op i Hammerum

Indre Mission kan se frem til en ny oase for tro og fællesskab, når første spadestik til et nyt missionshus bliver taget i sensommeren i Hammerum ved Herning

Nyt mission i Hammerum

Hammerum danner rammerne om Indre Missions nye missionshus, som skal fungere som et pulserende samlingspunkt. Det kommende Missionshus bliver et multifacetteret fristed og et kreativt epicenter for inspirerende og sjove aktiviteter både udendørs og indendørs. 

Indre Missions nuværende missionshus bærer på årtiers historie og har en dyb forankring i fortiden med rødder helt tilbage til 1800-tallet. Missionshuset som vi kender det i dag fejrer 100-års jubilæum i år og blev indviet d. 21. september 1923, så man kan ikke undgå at mærke historiens vingesus i det nuværende missionshus.

Denne rige historie og kulturelle arv skal nu være med til at bygge bro til et nyt samlingssted for Indre Mission i Hammerum. Indre Missions nye byggeprojekt befinder sig lige nu i detailprojekteringen og forventes at blive udbudt som hovedentreprise i indbudt licitation henover sommeren 2023. 

2023-uge23-ugens-projekt-hammerum-missionshus-02

Billedkreditering: Gjørtz/Andersen/Arkitekter A/S

Form og funktion

Det nye missionshus er tegnet af Gjørtz/Andersen/Arkitekter med Drias som ingeniør på byggeprojektet. Hvis vi dykker ned i detaljerne og ser, hvad Indre Mission har i vente med deres nye missionshus, så opføres huset som skalmuret i blødstrøgne røde teglsten. Taget bliver klikfals ståltag og de indvendige vægge bliver som lette vægge. Det vidner om et hus, der hylder fortidens traditioner, samtidig med at det omfavner nutidens design og æstetik.

658 m2 under tag

Projektet har et samlet budget på 10 mio. kr. For de penge får man et missionshus i 1 plan med mange forskelligartede funktioner med blandt andet et mindre værksted, café, indendørs legeområde, forsamlingsrum, mindre stuer og et anretterkøkken, og dermed får man et missionshus, som forventes at fremme samhørigheden og skabe et fællesskab, hvor der både er plads til at fordybe sig i bibelen og til sociale aktiviteter.

Vil du have detaljer om flere projekter som dette? - prøv vores Projektdatabase gratis i dag

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Agerskovvej, Hammerum
 2. Start: Sensommer 2023
 3. Stadie: Detailprojektering
 4. Bygningsart: Nybyggeri
 5. Areal: 658 kvadratmeter
 6. Budget: 10 mio. kr.

Materialer

 1. Facade: Teglsten
 2. Tag: Stålpap

Deltagere

 1. Bygherre: Indre Mission i Hammerum
 2. Ingeniør: Drias
 3. Arkitekt: Gjørtz/Andersen/Arkitekter