Byggefakta forside
Byggefaktas rapporter og analyser

Rapporter og analyser

Vores rapporter indeholder de seneste markedsanalyser og giver overblik over udviklingen i byggebranchen, som har betydning for dit arbejde nu og i fremtiden. 

Se alle rapporterne

Danmarks førende leverandør af information om bygge- og anlægsprojekter

Byggefakta er Danmarks førende leverandør af information om bygge- og anlægsprojekter. Vi har en omfattende viden om bygge- og anlægsbranchen både historisk, men også i forhold til igangværende og fremtidige byggeprojekter.

I mere end 30 år har vi indsamlet og videreformidlet detaljerede informationer om bygge- og anlægsprojekter i Danmark. Vores skarpe researchteam overvåger markedet hver dag og indsamler informationer om nye og igangværende byggeprojekter. Informationerne registreres og opsamles i markedets mest avancerede projektdatabase.

Resultatet er, at vi i Byggefakta har opbygget en omfattende historisk viden om aktiviteten i den danske bygge- og anlægsbranche.

Vores omfattende historiske viden sammenholdt med vores viden om igangværende og kommende byggerier de næste år, giver os et solidt fundament for at lave kvalificerede og detaljerede analyser og rapporter om udviklingen i bygge- og anlægsbranchen.

Vi udarbejder mange forskellige rapporter og analyser, nogle er gratis, mens andre er betalingsrapporter. Læs mere om de forskellige rapporter nedenfor.

Vil du modtage vores rapporter i takt med, at de udkommer?

Skriv dig op til vores nyhedsbrev her.

rapportforside_baeredygtighed2024 

Bæredygtigheds-
rapport 2024

Få et dokumenteret overblik over udviklingen af bæredygtighed i byggeriet fra 2022 til 2024

"Bæredygtighedsrapport 2024" er en betalingsrapport, der udkom for første gang i januar 2019. Rapporten giver et unikt overblik over, hvordan det står til med et af de mest debatterede emner i byggebranchen, nemlig bæredygtighed. Rapporten er en uundværlig hjælp, når du skal vurdere, hvor meget du skal fokusere på bæredygtighed nu og i fremtiden.

Bestil rapporten her

2024-Q1-forside-perspektiv-lille

Trends for byggebranchen Q1 2024

Vores nyeste rapport Trends Q1 er klar til download - kvit og frit.

Rapporten "Trends for byggebranchen Q1 2024" er en del af Byggefaktas serie af Trendrapporter, som udarbejdes hvert kvartal. Rapporten indeholder opgørelser for det professionelle projektmarked for Q1 2024. Den viser udviklingen for byggeriet i hele landet samt de 5 regioner. Derudover kan du se statistik for hovedgrupper, entrepriseformer og detaljerede top-10 lister.

Download rapporten her

prognose2024-forside-mockup2

Projektmarkedet 2024

Rapporten giver et komplet overblik over bygge- og anlægsprojekter i 2024

"Projektmarkedet 2024" er en særrapport, der udgives en gang om året omkring den 1. oktober. Rapporten giver et skarpt og detaljeret indblik i den danske byggeaktivitet i 2024 - et unikt værktøj, når du skal planlægge og lave budgetter for det kommende år. Læs mere om rapporten og bestil den via linket nedenfor.

Bestil rapporten her

Trends-2019-2023-forside-perspektiv-lille

Trends for byggebranchen 2019-2023

Få statistik for tendenser i det professionelle byggeri de seneste 5 år.

Rapporten "Trends for byggebranchen 2019-2023" er en del af Byggefaktas serie af Trendrapporter, som udarbejdes hvert kvartal. "Trends for byggebranchen 2019-2023" indeholder de endelige opgørelser for det professionelle projektmarked i 2023 sammenholdt med statistik for årene 2019-2022. Rapporten indeholder desuden toplister samt kommentarer til udviklingen.

Download rapporten her

2022-GYB-5steps-lille

5 steps til at optimere din ordreindgang

Tilbudsgivninger er afgørende for de fleste i byggebranchen. Men det kan være svært at skabe den optimale proces, så du sikrer en succesfuld tilbudsgivning.

CEO & Co-founder af strategiværktøjet Grow Your Business, Martin Lund Knudsen, giver dig her en model med 5 konkrete steps, der hjælper dig med at optimere din ordreindgang.

Download analysen her

2023-messeguide-forside-lille

Messeguide 2023

Udnyt dit fulde potentiale på din næste messe med vores messeguide

Download vores messeguide, og få en konkret guide til, hvordan du får mest ud af din messedeltagelse og bygger en messestand, der genererer leads til din virksomhed.

Download guiden her

bygherrebarometer2022-forside

Bygherrebarometer

Se bygherrernes prioriteringer og byggeriets udvikling de kommende 12 måneder.

"Bygherrebarometeret" fokuserer på planlagte projekter med budget over 40 mio. kr. i 2022 og 2023.
Analysen udkom for for første gang i november 2021, og er udarbejdet i samarbejde med Bygherreforeningen.

Download analysen her

Byggefakta - Kommunale Byggeprojekter 2020-2023-forside2-1

Kommunale Byggeprojekter

Følg udviklingen for de kommunale byggeprojekter i perioden 2020-2023.

Rapporten "Kommunale Byggeprojekter " er en udgået rapport, som udkom for sidste gang i 2020. Rapporten giver et relevant indblik i det kommunale byggeri frem til udgangen af 2023. 

Download rapporten her

covid19-forside

Covid-19 markedsanalyse

"Covid-19 markedsanalyse" viser, hvilken betydning Covid-19 har for det professionelle projektmarked i Danmark.

Analysen fokuserer på de store projekter med budget over 30 mio. kr. i 2020 og over 50 mio. kr. i 2021. Vi har udarbejdet analysen i samarbejde med Dansk Byggeri og Dansk Industri.

Download analysen her

"I mere end 15 år har vi anvendt den data, som Byggefakta leverer. Det har altid givet god mening for os, for ikke nok med at vi har adgang til et massivt datagrundlag, så kan vi også altid regne med, at det er valide informationer, vi står med".

Torkild Hansen, Sales Manager, Direct & Project Sales
- BMI Danmark (Icopal & Monier).

Mangler du statistik eller analyser af byggeriet i Danmark?

Alle vores rapporter er baseret på data fra vores projektdatabase, som er den største og mest detaljerede database med informationer om byggeprojekter i Danmark. Vi har Danmarks mest erfarne researchteam, som hver uge gennemfører mere end 1.100 research-interviews.

Har du brug for yderligere statistik eller andre analyser af byggeriet i Danmark, så kontakt os og lad os tage en snak om, hvordan vi kan hjælpe dig.