Byggefakta forside

Projektmarkedet 2024

Med vores rapport Projektmarkedet får du et komplet overblik over bygge- og anlægsprojekter for det kommende år. Rapporten er det vigtigste arbejdsværktøj for dig, der skal planlægge og lave budgetter.

Om rapporten

Projektmarkedet 2024 er en særrapport, der giver et skarpt og detaljeret indblik i den danske byggeaktivitet i det kommende år. Rapporten udgives en gang om året omkring den 1. oktober, og viser den danske byggeaktivitet for det kommende år. Rapporten er derfor et unikt værktøj, når du skal planlægge og lave budgetter for det kommende år.

Rapporten viser prognoserne for det kommende år og alle tal vises i forhold til det forventede niveau i det nuværende år samt det realiserede niveau i det seneste år.

Med Projektmarkedet 2024 kan du se:

 • Udviklingen på totalmarkedet og regioner
 • Udviklingen i antal projekter og totale anlægssummer
 • Projekter fordelt efter stadier i det kommende år
 • Udviklingen i projekter fordelt på hovedgrupper
 • Udviklingen i projekter fordelt efter byggeart (nybyg, renovering, kombi & anlæg)
 • Udviklingen i projekter fordelt efter byggeart og hovedgrupper (alle år)
 • Udviklingen i projekter fordelt på bygherretyper og byggeart (alle år)
 • Top 10-lister for bygherrer, arkitekter, ingeniører mv.
 • De største projekter i det kommende år - for hele landet og regionerne
 • Analyser og kommentarer til udviklingen i de tre år


Bemærk! Rapporten er en betalingsrapport og udkommer IKKE i en gratis version.

Prognose rapport - et komplet overblik over bygge- og anlægsprojekter for det kommende år
prognose2024-rapport-3stk

Definition af byggeart

Rapporten indeholder en opdeling af projekter fordelt på byggearterne Nybyg, Renovering, Kombination og Anlæg. Et projekt kan kun figurere i en af nedenstående grupper og registreres derved med hele anlægssummen i gruppen:

 • Nybyg – gruppen dækker både ny- og tilbygning
 • Renovering – gruppen dækker ind- og udvendig renovering samt ombygning
 • Kombination – gruppen dækker projekter, som er en kombination af nybyg og renovering
 • Anlæg – gruppen indeholder kun rene anlægs-, nedrivnings- eller jordrensprojekter, og der er dermed intet nybyg eller renovering i denne gruppe. Omvendt kan de øvrige tre grupper godt indeholde anlægsopgaver, der udføres i forbindelse med enten nybyg eller renovering

Bestil rapporten her

Prognose rapporten er baseret på mere end 100.000 datasamlinger

Baseret på mere end
100.000 datasamlinger

Prognose rapporten udkommer en gang om året og udkom for første gang i år 2014 med Prognose 2015. Rapporten er udarbejdet på baggrund af detaljerede informationer om alle planlagte projekter med forventet byggestart i det kommende år, hvilket sammenholdes med vores omfattende historiske viden om gennemførselsgrader for bygherretyper, typer af projekter og generelle markedstendenser mv.

Rapportens datagrundlag er Byggefaktas projektdatabase, der baserer sig på over 13.000 individuelle projekter – lige fra opførelse af arenaer i milliardklassen til renoveringer på landsbyskoler. Projektdatabasen dækker over både private og offentlige bygge- og anlægsprojekter i Danmark, og er landets største projektdatabase. Data indsamles af vores dygtige researchmedarbejdere, der løbende validerer alle oplysninger ved grundige telefoninterviews, som der gennemføres omkring 1.000 af om ugen. Derfor kan vi altid være med på det enkelte projekt og kender alle detaljer.

Læg den
rigtige strategi

Med Projektmarkedet kan du få et skarpt indblik i den danske byggeaktivitet for det kommende år sammenholdt med byggeriet i det nuværende og det seneste år. Rapporten indeholder informationer om udviklingen på totalmarkedet og regionerne, udviklingen i antal projekter og totale anlægssummer, udviklingen i projekter fordelt på hovedgrupper, byggeart, byggeart og hovedgrupper samt bygherretyper og byggeart.

Derudover indeholder rapporten top 10-lister for projekter, aktører og bygherretyper. Med prognosen kan du dermed lægge den rigtige strategi for din virksomhed med udgangspunkt i detaljeret viden om markedet.

En værdifuld
Prognose

Projektmarkedet 2024 er et uundværligt værktøj, når du skal planlægge og lave budgetter for næste år. Har du spørgsmål til rapporten eller ønsker du at vide mere, så er du velkommen til at ringe til os på 7025 3031.

Rapporten er en betalingsrapport, der kan bestilles på Byggefaktas hjemmeside. Rapporten koster kr. 9.500 kr. ekskl. moms og leveres i pdf-format til den indtastede e-mailadresse ved bestilling.