Byggefakta
Ugens projekt

Ådalshusene - 80 nye boliger i Funder

2020 er skudt i gang med et nyt stort boligprojekt. I Funder syd for Silkeborg er der netop taget første spadestik til en rækkehusbebyggelse. 

Ådalshusene - 80 nye boliger i Funder

Alt tyder på at boligbyggeriet vil holde dampen oppe i 2020, særligt i det midtjyske. Et eksempel på dette finder vi i Funder syd for Silkeborg. Her er der netop taget første spadestik til en rækkehusbebyggelse med 80 nye lejeboliger.

 80 nye boliger i Funder syd for SilkeborgBilledkreditering: Cr Totalbyg A/S

Projektet har fået navnet Ådalshusene og opføres som 5 boligtyper på 77 – 125  i henholdsvis 1 og 2 etager. Bebyggelsens arkitektur er i klassisk funkisinspireret stil med facader i tegl og flade tage med tagpapdækning. Men under overfladen er der tale om et meget moderne koncept udviklet af totalentreprenøren Cr Totalbyg A/S. Byggekonceptet er baseret på præfabrikerede træelementer med bagvægge og skillevægge i fibergips som danner rammerne for boligen. De præfabrikerede elementer kan samles til en lukket vind- og vandtæt enhed på en enkelt arbejdsdag, så man undgår fugtproblemer. Trækonstruktioner har de seneste år fået en del opmærksomhed som et mere bæredygtigt alternativ til beton, men projektet i Funder er et af de få, hvor tankerne er blevet til virkelighed.

Første spadestik til rækkehusbebyggelsen er netop taget

Bygherren bag projektet er Ådalshusene ApS. Totalentreprenøren Cr Totalbyg A/S har været tidligt inddraget i udviklingen af projektet og står ligeledes for arkitekturen mens Ak2 Byggerådgivning ApS varetager ingeniørrådgivningen. Som nævnt er byggearbejdet netop gået i gang og boligerne bygges i 4 etaper, hvor de sidste forventes klar til indflytning til september.

Ådalshusene ApS er bygherre på projektet

Få information om endnu flere projekter, der ligner dette - prøv vores Projektdatabase

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Damgårdsvej, Silkeborg
 2. Start: Januar 2020
 3. Slut: September 2020
 4. Stadie: Byggeplads etableret
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 8300 kvadratmeter
 7. Budget: 125 mio. kroner

Materialer:

 1. Facade: Tegl/mursten
 2. Gulv: Laminat, klinker
 3. Tag: Tag-pap
 4. Varme: Fjernvarme
 5. Varmekilde: Gulvvarme, Radiator
 6. Vinduer: Træ/Aluminium

Deltagere:

 1. Bygherre: Ådalshusene ApS
 2. Arkitekt: Cr Totalbyg A/S
 3. Ingeniør: Ak2 Byggerådgivning ApS
 4. Totalentreprenør: Cr Totalbyg A/S