Du er her

Nye lavenergi seniorboliger på Frederiksberg

06. september 2019

Baghuset vender mod metrobanen

Bebyggelsen brydes op i flere strukturer mod Bernhard Bangs Allé

Billedkreditering: Form Danmark ApS

UGENS PROJEKT: Første spadestik er taget til 46 nye lavenergi seniorboliger

På Bernhard Bangs Allé på Frederiksberg er de gamle bygninger, der husede Fitness World, revet ned. Nu skyder 46 nye seniorboliger op på arealet. Boligerne forventes klar til indflytning ved udgangen af 2020.

Boligerne er målrettet seniorer, og de indrettes så de tager hensyn til de kommende beboeres aftagende mobilitet. Der vil være let adgang til boligerne, og de indrettes med rummelige badeværelser, ingen dørtrin og store altaner. Der har i projektet været fokus på det sociale fællesskab med fælles tagterrasse med orangeri og udearealer, der indrettes med petanquebane og grill/bål pladser.

De 46 boliger bliver på mellem 70 og 150 m². Samlet opføres ca. 4.650 m² over terræn – dertil kommer parkeringskælder med bilelevator, der får plads til 51 biler. Bebyggelsen tilpasses variationen i den eksisterende bebyggelse og brydes op i flere strukturer med forhus mod Bernhard Bangs Allé og baghus mod metrobanen. Forhuset bliver i 6 etager med saddeltag og 5 etager med tagterrasse. Baghuset er nedtrappet en enkelt etage, men udføres ligeledes med saddeltag og tagterrasse. Baghuset er delt i to bygningskroppe, der bindes sammen af en bro i fjerde sals højde. Bygningerne opføres efter energikravene i BK2020 og der lægges vægt på grønne elementer både i terræn og på tagterrasser.

Bygherren I/S Bernhard Bangs Allé 17a har udviklet projektet i samarbejde med arkitektfirmaet Form Danmark. Arkitektfirmaet er ligeledes med i byggefasen, hvor Sg Totalentreprise som totalentreprenør har ansvaret for udførelsen. Oluf Jørgensen varetager ingeniørrådgivningen.

 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Bernhard Bangs Allé, Frederiksberg
  Start: Juni 2019
  Slut: December 2020
  Stadie: Byggeplads etableret
  Bygningsart: Nybyggeri
  Areal: 4.600 m²
  Budget: 95 mio. kroner
 • DELTAGERE
  Bygherre: I/S Bernhard Bangs Allé 17a
  Arkitekt: Form Danmark ApS
  Ingeniør: Oluf Jørgensen A/S
  Totalentreprenør: Sg Totalentreprise A/S
 • MATERIALER
  Facade: Tegl/mursten
  Tag: Tegl
  Gulv: Træ, Klinker
  Vinduer: Træ/alu
  Råhus: Beton
  Varmekilde: Fjernvarme

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende