Byggefakta forside
Markedsrapporter

Er der nedgang i byggebranchen?

Vi følger og overvåger alle hjørner af byggebranchens udvikling gennem Danmarks største Projektdatabase, årlige og kvartalsvise rapporter samt prognoser.

Byggebranchen er som en levende organisme, der hele tiden ændrer sig og udvikler sig. Denne dynamiske uforudsigelighed gør byggebranchen svær at holde sig opdateret på, fordi det kræver konstant årvågenhed at være på forkant med byggebranchens seneste trends og tendenser.

Hos Byggefakta er vi dine øjne og ører i den dynamiske byggebranche. Vi ved nemlig, hvor udfordrende og svært det kan være at navigere i byggebranchen og følge med i de skiftende trends og tendenser. Derfor vil vi gerne dele vores erfaringer, markedsindsigt og know-how, som har hjulpet mange virksomheder i byggebranchen med at forstå byggeverdenen og accelereret deres forretning og vækst.

Find alle rapporter og prognoser her >>

Kvartalsrapporter: En konstant finger på pulsen

Vores kvartalsrapporter er din indgang til at forstå og holde dig opdateret på byggebranchens udvikling. Rapporterne giver dig et omfattende indblik i byggebranchens aktuelle tilstand og er baseret på projektinformationerne fra vores Projektdatabase med over 40.000 byggeprojekter. Med vores trendrapporter i hånden får du:

  • Aktuelle markedsindsigter: Vores trendrapport giver dig den seneste information om, hvad der sker i byggebranchen lige nu. Du vil få indsigt i de nyeste tendenser, udfordringer og muligheder, der påvirker branchen samt en prognose for, hvilken retning markedet bevæger sig. 
  • Konkurrencefordel: Ved at have adgang til de mest aktuelle projektinformationer om byggebranchen, kan du træffe dine beslutninger på et veloplyst grundlag, styrke din pipeline og tilpasse dig de skiftende forhold i byggebranchen.
  • Netværksmuligheder: Trendrapporten kan også hjælpe med at identificere andre relevante aktører i byggebranchen. Dette kan åbner døren for nye samarbejdsmuligheder og partnerskaber. Det har vi bl.a. gjort nemmere med vores top-10 lister.

Download den seneste trendrapport her >>

De sidste 5 år i byggebranchen

Vores trendrapporter fokuserer normalvis på de seneste 3 måneder for at give et konkret og nutidigt billede af, hvordan byggebranchen udvikler sig, men den sidste trendrapport vi udgiver (trend Q4) tager spadestikket dybere og strækker sine analytiske vinger endnu bredere ud og kaster et lys på, hvordan byggebranchen har formet sig over tid. Foruden at kigge på det seneste kvartal, sammenligner rapporten også byggebranchens udvikling i de seneste 5 år. Her får du ikke kun et øjebliksbillede af, hvordan projektmarkedet ser ud lige nu, men et enestående kig ind i, hvordan projektmarkedet har opført sig de sidste 5 år. 

Få dit overblik over byggebranchen fra 2018-2022 her >>

Særprognose: Det kommende år i byggeriet

Men hvad med fremtiden? Hvad kan vi forvente af det kommende år i dansk byggeri? Byggebranchen er kendt for at præsentere udfordringer, der kan ændre sig med et øjebliksvarsel. Men med vores årlige særrapport er du altid forberedt på morgendagens udfordringer.  

Vores særrapport lander i september hvert år med årets første byggeprognose for, hvordan det vil gå det professionelle projektmarked det kommende år, hvilket gør rapporten til dit vigtigste værktøj til at planlægge og lave budgetter for det kommende år. Særrapporten dykker ned i:

  • Antal projekter og anlægssummer for totalmarkedet og regioner
  • Projekter fordelt på typer af projekter (hovedgrupper)
  • Projekter fordelt efter byggeart for alle år (nybyg, renovering, kombination & anlæg)
  • Projekter fordelt på bygherretyper
  • Top 10-lister for bygherrer, arkitekter, ingeniører mv.
  • De største projekter i det kommende år - for hele landet og regionerne
  • Analyser og kommentarer til udviklingen

Bestil din Prognose for 2024 i dag >>