Byggefakta
Ugens projekt

Komproment flytter sydpå

I over 20 år har virksomheden med speciale i tag- og facadeløsninger haft hjemme i Svenstrup i Nordjylland, men nu er de vokset ud af lokalerne.

Til næste efterår flytter Komproment fra de lejede lokaler i Svenstrup og bliver herre i eget hus med nye og større lokaler. Det nybyggede domicil udgør ca. 575 m2 med administrationsbygning og ca. 2.000 m2 lagerhal.

Det nye byggeri opføres i Porsborgparken i Støvring ca. 10 km sydpå i forhold til den nuværende adresse - flytningen betyder således ikke et brud med de Nordjydske rødder.

Lagerbygningen udføres i sandwich-elementer med facade i beton. På administrationsbygningen bliver der dog mulighed for at vise varerne frem. Her har Komproment valgt at beklæde facaden med deres egne italienske Pantheon Nordic Skærmtegl. Derudover vil der komme nogle fremspring i facaden med naturskifer – ligeledes leveret fra bygherren selv.

UP43--komproment-Visualisering-af-nyt-domicil-1

Billedkreditering: Midtjysk Albyg A/S

”Vi ønsker med de nye lokaler at skabe et kontor- og lagermiljø, hvor vore samarbejdspartnere, kunder og leverandører kan kigge ind og benytte lokalerne som inspiration til nye projekter.” fortæller projektleder Kasper Andersen.

Blandt fordelene ved deres produkt, fremhæver bygherren blandt andet, at facadesystemerne er forberedt med EPD miljøvaredeklaration og er designet for adskillelse. Både skærmtegl og skifer har væsentligt lavere CO2 aftryk end traditionelt murværk. Begge systemer er derfor benyttet i DGNB-certificeret byggeri, og skiferen er ligeledes benyttet i forbindelse med Svanemærket byggeri.

Gå ikke glip af vigtige projekter - prøv vores Projektdatabase i dag >>

Komproment har indgået samarbejde med Midtjysk Albyg, der som totalentreprenør står for både projektering og opførelse af det nye byggeri. Første spadestik forventes taget lige efter nytår.

UP43--komproment-Visualisering-af-nyt-domicil3

Billedkreditering: Midtjysk Albyg A/S

Projektdetaljer

 1. Adresse: Porsborgparken 8, 9530 Støvring 
 2. Start: Januar 2022
 3. Slut: Oktober 2022
 4. Stadie: Licitationsresultat
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: Ca. 2.575 m2
 7. Budget: Ikke oplyst

Materialer

 1. Facade: Beton, Skærmtegl, Skifer
 2. Tag: Tag-pap
 3. Vinduer:  Træ/alu – 3 lags vinduer
 4. Gulv: Klinker, Tæppefliser
 5. Varmekilde: Fjernvarme
 6. Varme: Gulvvarme, Radiator

Deltagere

 1. Bygherre: Komproment ApS
 2. Totalentreprenør: Midtjysk Albyg A/S
 3. Arkitekt: Midtjysk Albyg A/S
 4. Ingeniør: Midtjysk Albyg A/S