Byggefakta forside
Ugens projekt

Tingbjerg i udvikling

Projektudvikleren Innovater har indtaget en stor rolle i udviklingen af Tingbjerg. Flere byggerier er allerede i gang, og inden sommerferien tages første spadestik til den sidste etape ved Store Torv.

Tingbjerg i udvikling

De første konkrete skridt i omdannelsen af Tingbjerg fra en såkaldt ”hård ghetto” til et blandet byområde er taget. Innovater tog allerede i 2018 det første skridt med udviklingen af Lille Torv til Bygården. Siden er den nedslidte butiksarkade på Store Torv nedrevet og erstattet med et nyt plejehjem, boliger, seniorbofællesskab, erhvervslokaler og en ny dagligvarebutik - COOP365discount. Samlet opfører Innovater ca. 33.000 m2 nybyggeri i Tingbjerg.

2022-uge5-ugens-projekt-tingbjerg-960

Billedkreditering: Erik Arkitekter A/S

Innovater ser så gode og givende muligheder i samarbejdet med de almene boligorganisationer, at det nu er blevet til et selvstændigt forretningsområde med en nyoprettet afdeling. Innovater Melius, som det nye forretningsben hedder, skal fremover opdyrke flere private/almene samarbejder med afsæt i at skabe forbedringer for eksisterende boligkvarterer. ”Samarbejdet med boligorganisationerne stiller andre krav til indsigt i blandt andet inddragelse og det juridiske”, forklarer afdelingsdirektør Mahad Farah. ”I forhold til erhverv er vi mere fritstillet end boligselskaberne, og har her derfor bedre mulighed for at udvikle og skabe tidssvarende og forbedrede forhold til beboerne”.

2022-uge5-ugens-projekt-tingbjerg-960-2

Billedkreditering: Erik Arkitekter A/S

Projektet på Store Torv er udviklet i samarbejde med boligforeningerne SAB og fsb, der ejede den gamle butiksarkade. 3. og sidste etape af byggeriet, der igangsættes i år, udgør ca. 4.700 etagemeter fordelt på 4 etager og omfatter 25 familieboliger, et seniorbofællesskab med 25 boliger samt mindre butikker i stueetagen. Bygningen planlægges at blive certificeret til DGNB guld. Og de højere standarder for bæredygtighed kommer blandt andet til udtryk i facaden, der planlægges at blive udført i genbrugstegl.

Det lå ikke i kortene fra begyndelsen, at der skulle bygges et seniorbofællesskab. Men undervejs i projektudviklingen kom Innovater i kontakt med Foreningen Mosefundet, der netop søgte et sted at bo i Brønshøj/Husum. Således kom endnu en aktør med i udviklingen. Her er indretningen af bofællesskabet og anvendelsen af fællesarealerne planlagt i samarbejde med foreningen.

2022-uge5-ugens-projekt-tingbjerg-720

Billedkreditering: Erik Arkitekter A/S

ABC Rådgivende Ingeniører A/S varetager totalrådgivningen i samarbejde med Erik Arkitekter A/S. Byggearbejdet har været udbudt som totalentreprise med mulighed for at overtage de nuværende rådgivere. Entreprenøren forventes at være på kontrakt inden længe, og så mangler der kun en byggetilladelse før arbejdet kan komme i gang.

Vil du have detaljer om flere projekter som dette? - prøv vores Projektdatabase gratis i dag

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Ruten, 2700 Brønshøj
 2. Start: Maj 2022
 3. Slut: Oktober 2023
 4. Stadie: Detailprojektering
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 4.700 kvadratmeter
 7. Budget: 75 mio. kroner (estimeret)Materialer

 1. Facade: Tegl, træ, begrønning
 2. Gulv: Træ, klinker
 3. Tag: Tagpap
 4. Varme: Gulvvarme
 5. Varmekilde: Fjernvarme
 6. Vinduer: Træ/alu
 7. Råhus: BetonDeltagere

 1. Bygherre: Innovater A/S
 2. Totalrådgiver: ABC Rådgivende Ingeniører A/S
 3. Arkitekt: Erik Arkitekter A/S
 4. Ingeniør: ABC Rådgivende Ingeniører A/S