Byggefakta
Ugens projekt

Sneglehusene - en del af bydelen "Nye" i Aarhus

Den lokale ejendomsudvikler Tækker Group har taget første spadestik til det næste store byggeri i udviklingsområdet "Nye" - Sneglehusene

Sneglehusene - en del af bydelen

Aarhus er i kraftig vækst. Særligt i den nordlige ende af kommunen udvikles flere boligområder og helt nye bydele skyder op. Et af udviklingsområderne har kort og godt fået navnet ”Nye”. Her flyttede de første beboere ind i 2018 og nu har den lokale ejendomsudvikler Tækker Group taget første spadestik til det næste store byggeri - Sneglehusene.

Sneglehusene, der har taget navn efter bebyggelsens spiralform, er udviklet i samarbejde med BIG og totalentreprenøren CJ Group. BIG er måske mest kendt som arkitekt, men udvidede for et par år siden med ingeniørfaglige kompetencer, der således også er kommet i spil i forbindelse med dette projekt. Ingeniørfirmaet Spangenberg & Madsen varetager rådgivning i forbindelse med el og kloak.

Det næste store byggeri i udviklingsområdet "Nye" - SneglehuseneBilledkreditering: Bjarke Ingels Group A/S BIG

Projektet omfatter 93 nye boliger, der opføres i varierende størrelser fra 50 – 150 m². Samlet udgør bebyggelsen ca. 9.500 m². Sneglehuset er konstrueret i boksmoduler, der stiger fra rækkehuse i 2 etager i sneglehusets kant til etageboliger i 4 etager ved bebyggelsens centrum. Stablingen af ”boksene” kommer også til udtryk i de enkelte boligenheder, der som konsekvens har skiftende gulv- og rumhøjde. Inde i boksene er der 2,5 m til loftet, mens der i de gennemlyste mellemrum er 3,5 m højt. Boligerne får terrasser og/eller altaner samt tagterrasser, men derudover er det en del af konceptet for "Nye" at de enkelte boliger udstykkes på sokkelmatrikler, således at haven og rummet mellem husene bliver et stort samlet fællesareal.

Byggepladsen er netop etableret og boligerne forventes indflytningsklar til efteråret 2021. Håndværkerudgifterne alene er budgetteret til ca. 130 mio. kr.

Se om du går glip af vigtige byggeprojekter - prøv vores Projektdatabase

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Rødbedevej, Nye
 2. Start: November 2019
 3. Slut: Oktober 2021
 4. Stadie: Byggeplads etableret
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 9500 kvadratmeter
 7. Budget: 130 mio. kroner (håndværkerudgifter)

Materialer:

 1. Facade: Træ
 2. Gulv: Træ, Klinker
 3. Tag: Tag-pap, Grønne tage
 4. Varme: Fjernvarme
 5. Råhus: Beton
 6. Vinduer: Træ/alu

Deltagere:

 1. Bygherre: Sneglehusene ApS
 2. Totalrådgiver: Bjarke Ingels Group A/S BIG
 3. Arkitekt: Bjarke Ingels Group A/S BIG
 4. Ingeniør: Bjarke Ingels Group A/S BIG, Spangenberg & Madsen - Rådgivende Ingeniørfirma A/S
 5. Totalentreprenør: Cj Group Aarhus A/S
 6. Bygherrerådgiver: Tækker Rådgivende Ingeniører A/S