Byggefakta
Ugens projekt

Bindesbøll Byen - Ny bydel i Risskov

Psykiatrisk hospital bliver til boligområde

Bindesbøll Byen - Ny bydel i Risskov

I 2014 indgik KPC, Lærernes Pension og PKA en OPP-kontrakt med Region Midtjylland om opførelsen af et nyt byggeri til psykiatrien i Aarhus i forbindelse med supersygehuset i Skejby. Her skulle konsortiet, som en del af aftalen, overtage psykiatriens nuværende bygninger i Risskov. Det nye psykiatriske center i Skejby er nu afleveret, og man venter kun på flyttemændene, før et nyt boligområde kan skyde op i Risskov.

Planerne for området omfatter i alt ca. 110.000 m² boliger – over 1.000 boliger – der dels opføres som nybyggeri, og dels indrettes i de eksisterende historiske bygninger tegnet af Gottlieb Bindesbøll. Helhedsplanen arbejder med fire delområder: Renæssancebyen, der tager udgangspunkt i de eksisterende bygninger. Allébyen, med ny etagebebyggelse. Parkkvarteret, hvor der bygges rækkehuse. Og endelig Skovbyen, der udgør den sydligste del af området. De gamle træer i Skovbyen bevares så byggeriet integreres med skoven.

Skovhusene opføres i 2 og 4 etager

Billedkreditering: Arkitema K/S

Første etape af Skovbyen står KPC for. Projektet går under navnet Skovhusene og omfatter 71 nye boliger. De eksisterende bygninger nedrives og i stedet opføres ni nye bygninger i 2-4 etager. Der etableres desuden kælder med parkering og depotrum. Bygningerne udføres i traditionelle materialer med facader i tegl samt facadepartier i eloxeret aluminium. Boligerne får endvidere altaner i stål.

Det er Arkitema, der i samarbejde med Sweco, har slået stregerne til bygningerne. KPC står selv som totalentreprenør for udførelsen af byggearbejdet. Første spadestik tages i begyndelsen af det nye år og den sidste bolig står færdig inden udgangen af 2020.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Skovmærkevej, Risskov
 2. Start: Januar 2019
 3. Slut: November 2020
 4. Stadie: Detailprojektering
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 8.900 m²
 7. Budget: 125 mio. kroner

 

Deltagere

 1. Bygherre: KPC Holding
 2. Arkitekt: Arkitema K/S
 3. Ingeniør: Sweco Danmark A/S
 4. Totalentreprenør: KPC Herning A/S

 

Materialer

 1. Facade: Tegl/mursten
 2. Gulv: Træ, klinker
 3. Tag: Tag-pap
 4. Vinduer: Aluminium/Træ
 5. Råhus: Beton
 6. Varmekilde: Fjernvarme