Byggefakta forside
Ugens projekt

Ny Skøjtehal på vej i Gladsaxe

Til næste efterår er isen klar til skøjteforeningerne i Gladsaxe. Kommunen er godt undervejs med opførelsen af en ny skøjtehal.

Ny Skøjtehal på vej i Gladsaxe

I september måned tog Gladsaxe Kommune og totalentreprenøren Jönsson første spadestik til en ny og moderne skøjtehal. Hallen opføres lige over for den gamle Gladsaxe Skøjtehal, der synger på sidste vers. Borgmester Trine Græse var med til spadestikket.

”Det er utrolig dejligt, at vi er kommet i gang med byggeriet af vores nye skøjtehal. I Gladsaxe har vi en ambition om at have nogle gode, tidssvarende idrætsfaciliteter, som understøtter sundhed, bevægelse, trivsel og fællesskab i alle aldre. Den gamle hal havde udtjent sin værnepligt, og i stedet får vi nu en topmoderne og flot skøjtehal, som jeg håber både foreninger og borgere bliver glade for”, fortæller Borgmester Trine Græse.

Isbanen i den gamle hal fra tresserne står ikke til at rede, men tanken er at bygningen bliver stående og fortsat anvendes til foreningsaktiviteter.

2022-ugens-projekt-uge46-gladsaxe-960

Billedkreditering: BBP Arkitekter A/S

Form og funktion

Den nye hal er tegnet af BBP Arkitekter. De har i formgivningen af bygningen ladet sig inspirere af bygningens funktion. Skøjtebanens rundede hjørner afspejles i bygningens facadeforløb. Bygningens funktion er således tydelig på afstand. Og skulle forbipasserende være nysgerrige for, hvad der sker indenfor, giver vinduespartier direkte indkig til isbanen.

Der er i den ydre formgivning i det hele taget arbejdet med, at bygningen som kulturbygning gerne må skille sig lidt ud. Facaden er todelt og består af en bånd af profileret beton, der løber hele vejen rundt i stueetagen – kun punkteret af åbninger af døre og vinduer. Den øvre facade beklædes med to gennemgående bånd af perforerede sinusplader af genbrugsaluminium, der slynger sig hele vejen rundt om bygningen og danner kontrast til den grå og matte beton.

5.500 m2 under tag

Projektet har et samlet budget på 82 mio. kr. For de penge får man, ud over en isbane på 30x60 meter med kapacitet til 1600 tilskuere, en række andre faciliteter. Der bliver også lokaler til kiosk, klublokale, fitnessrum til skøjteforeningerne, lounge, kontor og forskellige personalerum, depoter, rengørings- og toiletfaciliteter og i alt 11 omklædningsrum. Det samlede areal bliver på 5.500 etagemeter.

Der er i byggeriet indarbejdet flere tiltag med henblik på klimasikring og energiforbrug. For eksempel anvendes overskudsvarmen fra køleproduktionen af skøjtehallen til varmeforsyningen af hele hallen, der etableres solceller på taget og anlægges udearealer til vandopsamling.

Vil du have detaljer om flere projekter som dette? - prøv vores Projektdatabase gratis i dag

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Isbanevej 8, 2860 Søborg
 2. Start: September 2022
 3. Slut: September 2023
 4. Stadie: Byggeplads etableres
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 5.500 kvadratmeter
 7. Budget: 82 mio. kr.

Materialer

 1. Råhus: Sandwichelement - Beton
 2. Facade: Beton, Aluminium
 3. Tag: Tagpap
 4. Vinduer: Træ/alu
 5. Varmekilde: Fjernvarme

Deltagere

 1. Bygherre: Gladsaxe Kommune
 2. Bygherrerådgiver: WSP Danmark A/S
 3. Totalentreprenør: Jönsson Entreprise A/S
 4. Ingeniør: Moe A/S
 5. Arkitekt: BBP Arkitekter A/S