Byggefakta forside
Ugens projekt

SIMAC - En vidensinstitution i højeste klasse

Svendborg Havn er netop nu inde i en rivende udvikling. Med Det ny SIMAC vil Svendborg have en vidensinstitution for de maritime erhverv i absolut højeste klasse.

SIMAC - en vidensinstitution i højeste klasse

Det ny SIMAC er en af hjørnestene i Svendborg Havns rivende udvikling og når bygningerne står færdig i 2022, vil Svendborg have en vidensinstitution for de maritime erhverv i absolut højeste klasse. Tre entreprenører er indbudt til at byde på opgaven.

SIMAC - Svendborg International Maritime Academy

Billedkreditering: C.F. Møller A/S, Effekt Arkitekter ApS

Det ny Svendborg International Maritime Academy (SIMAC) bliver opført af den private erhvervsdrivende fond: Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter (SMUC) og er blandt andet muliggjort takket være en betydelig donation fra A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Projektets samlede økonomi er på 310 mio. kr. – heraf er der budgetteret med ca. 200 mio. kr. til opførelsen af det 12.500 m2 store nybyggeri. Fællesarealerne udgør 1.880 m2 og omfatter blandt andet Campustorvet og Open Learning Center. Undervisningsarealerne udgør 6.585 m2 og omfatter, ud over undervisningslokaler, to auditorier og en række forskellige laboratorier/værksteder samt simulatorcenter med virtuelle læringsmiljøer.

SIMAC - projektets budget er 310 mio. kr.

Arkitektonisk får Det ny SIMAC en modulbaseret konstruktion, der maksimerer åbenhed og fleksibilitet i de fysiske rammer. Bygningens rå beton, glas og robuste overflader giver et enkelt og funktionelt udtryk. Gridkonstruktionen sikrer visuel og fysisk forbindelse mellem etagernes forskellige rum, og takket være bærende søjler er der få bærende vægge. Det gør planløsningen fleksibel, så bygningen kan ændre indretning over tid. Bygningen bliver integreret i havnepromenadens forløb og den kvadratiske grundplan danner hjørner til fire pladser, der leder ind til bygningens centrale atrium.

Få en gratis demo

Det ny SIMAC og helhedsplanen for Nordre Kaj er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT Arkitekter med C.F. Møller Architects som totalrådgiver. Projektet er en del af Den Blå Kant, hvor EFFEKT Arkitekter ligeledes har været med til at konkretisere kommunens planer for at fremtidssikre havnen i Svendborg. Med en central placering i den gamle industrihavn medvirker SIMAC til at fastholde byens unikke maritime historie, som en brobygger mellem fortiden, byen, studerende, innovation, maritime erhverv, højteknologiske virksomheder og fremtiden. MOE A/S varetager ingeniørrådgivningen for byggeprojektet, mens VITA Ingeniører er tilknyttet som bygherrerådgiver.

SIMAC er tegnet af C.F. Møller Architects og EFFEKT Arkitekter

Byggearbejdet er udbudt som hovedentreprise. Efter prækvalifikation er tre entreprenører: H. Skjøde Knudsen A/S, MT Højgaard A/S og Casa A/S indbudt til at byde på opgaven.

Det ny SIMAC forventer at tage første spadestik i slutningen af 2020. Helhedsplanen for området omkring byggeriet er ligeledes godt undervejs. Svendborg Kommune begynder snart etablering af nye byrum med regnvandsafledning, og Svendborg Maritime Erhvervspark P/S arbejder på at finansiere og færdigudvikle den maritime erhvervspark på Nordre Kaj.

Det nye SIMAC forventer at tage første spadestik i slutningen af 2020
Gå ikke glip af vigtige projekter - prøv vores Projektdatabase

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Nordre Kaj, Svendborg Havn
 2. Start: December 2020
 3. Slut: Juli 2022
 4. Stadie: Indbudte entreprenører
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 12.500 kvadratmeter
 7. Budget: 310 mio. kroner

Materialer:

 1. Facade: Beton, Glas/Alu
 2. Gulv: Beton, Træ, Klinker
 3. Tag: Tag-pap
 4. Varme: Fjernvarme
 5. Vinduer: Aluminium
 6. Råhus: Beton

Deltagere:

 1. Bygherre: Fonden Svendborg Maritime Uddannelsescenter Svendborg
 2. Arkitekt: C.F. Møller A/S, Effekt Arkitekter ApS
 3. Ingeniør: Moe A/S
 4. Totalrådgiver: C.F. Møller A/S
 5. Bygherrerådgiver: Vita Ingeniører ApS