Byggefakta
Ugens projekt

P-hus Arena i Ørestaden

Inden længe tager By & Havn første spadestik til endnu et parkeringshus i Ørestad. Den fynske totalentreprenør arbejder allerede i bydelen.

Gader uden parkerede biler er en væsentlig del af konceptet for byrummene i Ørestaden. Mens området har været under udvikling, anvendes nogle af bydelens ledige byggefelter til midlertidig parkering. I takt med at bygningerne bliver flere og de ledige byggefelter færre, opfører By & Havn nye parkeringshuse. Til næste år får yderligere 411 biler tag over hovedet i P-hus Arena.

2020-uge35-ugens-projekt-phus-arena-02

Billedkreditering: 3xN A/S

Det nye parkeringshus opføres umiddelbart øst for Royal Arena. Bygningen bliver i 7 etager med et samlet areal på godt 16.000 m2. Konstruktionen udføres i betonelementer og facadesystemet består af elementer af trælameller i en kombination med elementer af perforerede trapezplader. Netop nærheden til Arenaen har været afgørende for udformning af facaden. Ønsket har været at skabe en tilknytning til Royal Arena både i form og materiale.

Få en gratis demo

Bygningens ydre udtryk har været prioriteret af By & Havn og i 2019 udpegede de, efter en selvstændig arkitektkonkurrence, 3XN til at designe facadekonceptet. 5E Byg er valgt som totalentreprenør og skal i samarbejde med Sweco og Ingeniør'ne stå for opførelsen af det nye hus. 5E Byg har parkeringshuse som en af deres kernekompetencer, og de er allerede i gang med at opføre et parkeringshus til By & Havn på Teliagrunden.

2020-uge35-ugens-projekt-phus-arena-03

Byggearbejdet begynder inden for kort tid og forventes at stå færdigt medio 2021.

Gå ikke glip af vigtige projekter - prøv vores Projektdatabase

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: P-hus Arena
 2. Start: September 2020
 3. Slut: Juli 2021
 4. Stadie: Licitationsresultat
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 16.600 kvadratmeter
 7. Budget: 75 mio. kroner

Materialer:

 1. Facade: Trælameller, Trapezplader
 2. Råhus: Beton

Deltagere:

 1. Bygherre: "Udviklingsselskabet By & Havn I/S"
 2. Arkitekt: Sweco Danmark A/S
 3. Ingeniør: Ingeniør'ne A/S
 4. Totalentreprenør: 5E Byg A/S
 5. Skitser: 3xN A/S