Byggefakta
Ugens projekt

Omega Company House

I Skejby nord for Aarhus opføres et nyt kontorbyggeri, som har fået navnet Omega Company House

NCC tager første spadestik til Omega Company House

I Skejby nord for Aarhus har NCC netop taget første spadestik til Omega Company House. Byggeriet bliver det syvende byggeri i området, der opføres efter NCCs Company House koncept – et koncept der byder på moderne kontorfællesskaber for større virksomheder. En enkelt lejer sætter sig på 60 % af arealet i det nye byggeri, mens den resterende del indrettes til 7 mindre lejemål.

Omega Company House - nyt kontorbyggeri

Billedkreditering: Pluskontoret Arkitekter A/S og E+N Arkitektur A/S

Det nye kontorbyggeri udgør ca. 7.800 m2 fordelt på tre etager med ca. 1.300 m2 kælder. Kontorarealerne fordeles i fire bygningskroppe i rød tegl, der materialemæssigt refererer til naboerne Zleep og Aarhus Universitetshospital m.fl. Indhak mellem teglbygningerne beklædes med trælameller direkte på betonbagvæg. Et gennemgående atrium, der spænder gennem etagerne, fungerer som ankomstrum med adgang fra både nord og syd. Energi Danmark, der bliver bygningens hovedlejer, får adgang fra syd mens de øvrige lejere deler adgangen fra nord. Bygningen indrettes med kontorer og mødefaciliteter samt to kantiner for henholdsvis Energi Danmark og de øvrige lejere, som dog betjenes af samme køkken.

Landskabsprojektet viderefører principper for nabobygningerne med græsarealer, bøgepur og belagte opholdszoner i gårdrum og ved kantine mod syd. I forbindelse med parkeringspladserne etableres der mod nord et skur indeholdende en nødgenerator (grundet lejers driftssikkerhed), renovation og overdækket cykelparkering.

NCC har netop taget første spadestik til Omega Company House

Byggeriet DGNB certificeres til Guld-standard ligesom fire af de andre bygninger i området. Det betyder, at der ud over lavt energiforbrug er gjort ekstra tiltag for et godt indeklima i forhold til lys, afgasning, ventilation og vinduesareal samt miljøhensyn som FSC/PFEC mærket træ. Ligeledes er der arbejdet med akustikken, så letbanen i nærheden ikke generer medarbejderne.

NCC Property Development A/S har udviklet projektet og byggeriet udføres som totalentreprise af NCC Danmark A/S Building i samarbejde med arkitekterne Pluskontoret Arkitekter A/S og E+N Arkitektur A/S samt ingeniørerne Brix & Kamp A/S og Hamiconsult A/S".

Se om du går glip af vigtige byggeprojekter - prøv vores Projektdatabase

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Tangen, Skejby
 2. Start: Februar 2020
 3. Slut: juli 2021
 4. Stadie: Byggeplads etableret
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 8000 kvadratmeter
 7. Budget: 115 mio. kroner


Materialer:

 1. Facade: Tegl
 2. Gulv: Træ, Tæppper
 3. Tag: Tag-pap, Grønne tage
 4. Råhus: Beton
 5. Varmekilde: Fjernvarme
 6. Vinduer: Træ/alu


Deltagere:

 1. Bygherre: NCC Property Development A/S
 2. Arkitekt: Pluskontoret Arkitekter A/S og E+N Arkitektur A/S
 3. Ingeniør: hamiconsult a/s og Brix & Kamp A/S
 4. Totalentreprenør: Ncc Danmark A/S Building