Byggefakta
Ugens projekt

Ørestad Streethall får ny nabo

I Ørestaden skyder 19.000 m² nybyggeri op på et af de sidste ledige byggefelter langs Ørestads Boulevard

Ørestad Streethall får ny nabo

Hovedparten af det nye byggeri skal være boliger, men der er også gjort plads til udadvendte funktioner i stueetagen og en ny daginstitution.

Projektet er udviklet af AP Pension i samarbejde med boligselskabet fsb. Samarbejdet er kommet i stand som følge af København Kommunes krav om at 25 % af boligerne i området skal være almene. Således er AP Pension bygherre for byggeriets 174 private boliger, mens de fungerer som delegeret bygherre for de 48 almene boliger til fsb. Ud over boligerne er der gjort plads til ca. 500 m² erhvervslejemål i stueetagen mod Ørestads Boulevard. Lejemålene er tiltænkt åbne funktioner som serviceerhverv, cafe og restaurant. Yderligere opføres der til glæde for Ørestadens mange nye beboere en daginstitution på 2.000 m² med 12 børnegrupper – 8 børnehavegrupper og 4 vuggestuegrupper.

19.000 m² nybyggeri langs Ørestads Boulevard med uderum til fælles ophold


Billedkreditering: COBE A/S

5E Byg, der i forvejen er at finde på flere byggepladser i Ørestaden, står for opførelsen af byggeriet som totalentreprenør. De har på rådgiversiden allieret sig med arkitektfirmaet COBE og rådgivende ingeniører fra Ingeniør’ne.

Det sociale aspekt er vigtigt i udformningen af bebyggelsen
Projektet rummer en del mindre boliger, som der er stor efterspørgsel på i København efter en lang periode med mindstekrav til boligstørrelser. Blandt andet derfor, er der frem for store private altaner for den enkelte beboer fokuseret på at gøre mellemrummene attraktive. Der er i bygningerne lavet store udskæringer, hvor der ved hjælp af indskudte dæk skabes attraktive uderum, der indbyder til fælles ophold og aktivitet. De fælles altaner er udformet, så der er god plads til ophold og løst inventar. Skulle de kommende beboere have behov for at udfolde sig mere aktivt, er de nabo til den nybyggede Streethal.

Bygningens facade bliver beklædt med et grid i hvid fiberbeton, der er med til at skabe en sammenhæng imellem de enkelte bygninger. Inden for griddet placeres vinduer og facadeplader, der alle udføres i aluminium. Facaden begrønnes ved opholdsarealer, i form af plantekasser med buske og wiresystemer til klatreplanter. Grønne opholdsarealer findes i flere niveauer i projektet - fra gårdrummet imellem bygningerne, til de sociale fællesrum og taghaverne.

Byggeriet forventes at tage ca. 2 år. Så de sidste beboere kan flytte ind sommeren 2021.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Ørestad Boulevard, København
 2. Start: Juni 2019
 3. Slut: Juni 2021
 4. Stadie: Byggeplads etableret
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 19.000 m²
 7. Budget: 325 mio. kroner

 

Deltagere

 1. Bygherre: Ap Ejendomme A/S
 2. Arkitekt: COBE A/S
 3. Ingeniør: Ingeniør'ne A/S
 4. Totalentreprenør: 5E Byg A/S

 

Materialer

 1. Facade: Fiberbeton, Aluminium
 2. Tag: Tag-pap, Grønne tage
 3. Gulv: Klinker
 4. Vinduer: Træ/alu
 5. Råhus: Beton
 6. Varmekilde: Fjernvarme