Byggefakta forside
Ugens projekt

Nyt sundhedshus i Aalestrup

Det nye lægehus i Aalestrup er netop åbnet, og nu begynder byggeriet af en række nye sundhedstilbud. Projektet er resultatet af et samarbejde mellem Vesthimmerlands Kommune og lokale kræfter.

Nyt sundhedshus i Aalestrup

Det skal være attraktivt at tilbyde sundhedsydelser, også i de lidt mindre byer som Aalestrup. Derfor indgik kommunen og lokale initiativtagere et samarbejde om en arkitektkonkurrence for et areal midt i byen, hvor alle sundhedstilbud kunne samles. Konkurrencen blev vundet af Krogh Madsen Arkitekter A/S i samarbejde med Frandsen & Søndergaard, Rådgivende Ingeniørfirma K/S.

Kommunen er bygherre på et nyt lægehus, der netop er indviet, mens Fonden Aalestrup Læge- og Sundhedshus afslutter projektet med lokaler til en fysioterapeut, en tandlæge og en optiker. Tilsammen danner det et helt nyt sundhedstorv i byen.

2021-uge19-Up-Aalestrup-Laege-og-sundhedshus-web

Billedkreditering: Krogh Madsen Arkitekter A/S

Bygningen til den kommende fysioterapeut udgør 450 m2 og opføres i forlængelse af det eksisterende lægehus mens tandlægen og optikeren får lokaler i en ny bygning på 225 m2. Alle bygninger opføres i ét plan. Mellem bygningerne etableres et byrum – det nye sundhedstorv.

Arkitektonisk er der taget udgangspunkt i, at de nye bygninger skal danne en samlet helhed med den eksisterende REMA1000 butik på naboarealet. Således videreføres elementer som teglfacader i samme nuance og fremspring i facaderne. Bygningerne udføres med bærende elementer i træ med fibergips og skalmur af tegl på facaden samt fladt tag med tagpapdækning.


Vil du have detaljer om flere projekter som dette?

- prøv vores Projektdatabase gratis i dag


Pladsen mellem bygningerne udsmykkes indtil videre med en skulptur, der flyttes fra midtbyen og flere elementer kan blive tilføjet byrummet såfremt, der findes finansiering til det. Derudover er der mulighed for at torvet i fremtiden kan blive udvidet med flere sundhedstilbud.

Byggearbejdet udføres som fagentrepriser og bygherren varetager selv byggestyringen.Få en gratis demo

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Testrupvej, 9620 Aalestrup
 2. Start: April 2021
 3. Slut: December 2021
 4. Stadie: Byggeplads etableres
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 672 m2
 7. Budget: Estimeret 10 mio. kr.


Materialer

 1. Facade: Tegl
 2. Råhus: Træ
 3. Tag: Tagpap
 4. Varme: Gulvvarme / Radiator
 5. Vinduer: Træ/alu
 6. Bygningsreglement: BR18


Deltagere:

 1. Bygherre: Fonden Aalestrup Læge- og Sundhedshus
 2. Totalrådgiver: Krogh Madsen Arkitekter A/S
 3. Arkitekt: Krogh Madsen Arkitekter A/S
 4. Ingeniør: Frandsen & Søndergaard, Rådgivende Ingeniørfirma K/S