Byggefakta forside
Ugens projekt

Nye boliger i Taphede

Øst for Viborg er Taphede, et af de største byudviklingsprojekter i kommunens historie, ved at blive realiseret

260 nye boliger på vej øst for Viborg med projektet Taphede

Ifølge planen skal der over de kommende 20 år bygges ca. 1.500 boliger. Thuesen & Vestergaard er de første, der rykker ind i området og det første af mange fremtidige første spadestik i området tages dette forår.

Thuesen & Vestergaard er et partnerskab mellem Kenn Thuesen og Steffen Vestergaard. Partnerskabet har gennemført flere boligprojekter i Viborg-området, alt imens de to partnere driver hver deres forretning. Kenn en farvehandel og Steffen et byggefirma. Projektet i Taphede omfatter i alt ca. 260 boliger, der opføres som en kombination af rækkehuse, punkthuse og parcelhuse. Første etape indeholder 24 boliger som rækkehuse, 10 punkthuse med 70 boliger og 24 parcelhusudstykninger. Dertil kommer en anden etape med tilsvarende omfang. Her er lokalplanen endnu ikke vedtaget.

Nye boliger i Taphede

Første skridt i det omfattende projekt bliver opførelsen af 24 rækkehusboliger. Boligerne bliver på 110-130 m2 og opføres som elementbyggeri i 1 og 2 etager. Facader udføres i tegl kombineret med elementer i træ og tage udføres med tagpapdækning. Bygherrerne er klar til at gå i jorden lige så snart forsyningsselskabets byggemodning tillader det og det forventes, at der kan tage første spadestik allerede til marts. Afhængigt af efterspørgslen forventes det også at byggeriet af de første punkthuse kan komme i gang i år.

Gå ikke glip af vigtige projekter
- prøv vores Projektdatabase gratis i dag

Sweco i Viborg står som totalrådgiver for den samlede rådgivning. De har allieret sig med Erik Arkitekter, der ligeledes har kontor i Viborg, og Constructa som underrådgiver på anlæg. Rådgiverteamet kommer til at stå for hele den første etape. Byggearbejdet udføres som fagentrepriser.

Få en gratis demo

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Randersvej, 8800 Viborg
 2. Start: Marts 2021
 3. Slut: April 2022
 4. Stadie: Detailprojektering
 5. Bygningsart: nybyggeri
 6. Areal: 2.880 kvadratmeter
 7. Budget: Estimeret 40 mio. kr.

Materialer

 1. Facade: Tegl, træ
 2. Gulv: Laminat, klinker
 3. Tag: Tagpap
 4. Varme: Fjernvarme
 5. Varmekilde: Gulvvarme
 6. Vinduer: Træ/alu
 7. Bygningsreglement: BR2018

Deltagere:

 1. Bygherre: Thuesen & Vestergaard ApS
 2. Arkitekt: Erik Arkitekter A/S
 3. Totalrådgiver: Sweco Danmark A/S
 4. Ingeniør: Sweco Danmark A/S