Byggefakta forside
Ugens projekt

Nørre Nissum musik- og kulturhus

Med en stor indsats fra lokale kræfter og en klækkelig finansiel støtte fra fonde og kommune, kan Nørre Nissum se frem til at få et nyt kulturelt mødested for hele landsbyen og de omkringliggende skoler.

Nørre Nissum er ikke som de fleste landsbyer. I og omkring byen ligger der både læreruddannelse, HF, kostskole, efterskoler og seniorhøjskole. Det danner grobund for et rigt kulturliv.

Denne sommer begynder arbejdet med at skabe nyt liv i VIA University Colleges seminariebygninger. Og ifølge planen kan et nyt musik- og kulturhus slå dørene op til foråret 2022.

Projektet har været undervejs i godt tre år, hvor en gruppe lokale ildsjæle har drevet projektet i et samarbejde mellem VIA University College, Nørre Nissum Borgerforening og Skolebyen Nørre Nissum. VIA har ligeledes bidraget til finansieringen. Derudover er projektet støttet med midler fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Realdania, Færch Fonden, LAG og Lemvig Kommune.

2021-up-uge24-Facaden-mod-vejen

Billedkreditering: Vilsbøll & Poulsen Arkitektfirma Maa A/S

Det er også lokale kræfter, der har stået for udformningen af projektet. Her er Vilsbøll & Poulsen Arkitektfirma Maa A/S med base i Lemvig, blevet involveret tidligt i udviklingen af projektet. Og de fortsætter rådgivningen i udførelsen af byggeriet som totalrådgiver i samarbejde med Bent Moesby A/S. Rådgivende Ingeniør og Ventilationsberegning Danmark ApS.

Bygningerne udgør ca. 1.200 m2 opført som to vinkelrette længer. Bygningernes overordnede ydre udtryk bevares, men den ene længe udvides med et større glas-/alu-parti, der trækker lys ind i bygningen.

Den nye koncertsal indrettes i den tidligere lovsangssal. Her besidder rummet allerede en fantastisk akustik - der skal dog tilføjes nogle akustikplader, så akustikken tilpasses mere moderne rytmisk musik.

2021-up-uge24-Musikhus-

I den anden længe ombygges de tidligere undervisningslokaler til café, mødelokaler, krea-rum og andre faciliteter til det lokale kulturliv.

Byggeriet udføres i fagentrepriser. Entreprenørerne er på kontrakt, leverancerne er på plads, og ifølge planen går arbejdet i gang i næste måned.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Svinget 5, 7620 Lemvig
 2. Start: Juli 2021
 3. Slut: April 2022
 4. Stadie: Licitationsresultat
 5. Bygningsart: Ombygning
 6. Areal: 1.200 m2
 7. Budget: 14,7 mio. kr.

Deltagere

 1. Bygherre: Via University College
 2. Totalrådgiver: Vilsbøll & Poulsen Arkitektfirma Maa A/S
 3. Arkitekt: Vilsbøll & Poulsen Arkitektfirma Maa A/S
 4. Ingeniør: Bent Moesby A/S. Rådgivende Ingeniør
 5. Rådg. Ing. Ventilation: Ventilationsberegning Danmark ApS

Materialer

 1. Facade: Glas/alu facadesystem
 2. Gulv: Træ, Sten, Tæppefliser
 3. Tag: Tagpap, Tegl
 4. Varme: Gulvvarme, Radiator