Byggefakta
Ugens projekt

Munkebjerg Business Park

I Munkebjerg er Barfoed Group i fuld gang med udviklingen af et 125.000 m² stort areal

Munkebjerg Business Park

Når området er fuldt udbygget, vil det omfatte 73.000 m² boliger og erhverv. I 2018 blev første spadestik taget til 145 nye boliger, og netop nu er næste etape med kontor og butik gået i jorden. Butikken opføres til Lidl, mens kontorhusets første lejere bliver PWC og Nykredit.

Munkebjerg Business Park opføres på hjørnet af Niels Bohrs Alle og Munkebjergvej og består af to selvstændige bygninger – et kontorhus på 5.300 m², der opføres i 3-5 etager, og en butik i ét plan på 1.200 m². Kontorhuset er udformet som et flerbrugshus med fælles kantine og mødelokaler i stueplan, der suppleres af 2 fælles tagterrasser og fælles P-kælder med 47 parkeringspladser. Ankomsten finder sted gennem et 4 etager højt fælles atrium, der fungerer som offentlig zone.

Kontorhuset er på 5.300 m² og butikken er i ét plan på 1.200 m²

Billedkreditering: Juul Frost Arkitekter A/S

Juul Frost Arkitekter står for arkitekturen, både for det igangværende boligbyggeri og den kommende Business Park, og sikrer en sammenhængende arkitektur mellem de to etaper. Kontorbygningens facade udføres med hvid højglans overflade, der brydes af mørke vindueshuller bestående af bronze anodiseret vinduesrammer og aluminiumsplader. Butikken vil i sin hovedform fremstå i et system af kassetter af anodiseret aluminium med integrerede plantekasser og wirer til begrønning af facaden. Tagene på begge bygninger udføres i tagpap med sedum begrønning. Netop de bronze anodiserede og grønne elementer går igen flere steder i områdets bebyggelse.

Byggeriet forventes at stå indflytningsklart medio 2020.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Munkebjergvej, Odense
 2. Start: April 2019
 3. Slut: Juni 2020
 4. Stadie: Byggeplads etableret
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 6.500 m²
 7. Budget: 100 mio. kroner

 

Deltagere

 1. Bygherre: Barfoed Group P/S
 2. Arkitekt: Juul Frost Arkitekter A/S
 3. Ingeniør: Safe-Con ApS

 

Materialer

 1. Gulv: Træ, Tæpper, Klinker
 2. Tag: Tag-pap
 3. Vinduer: Aluminium
 4. Råhus: Beton
 5. Varmekilde: Fjernvarme