Byggefakta forside
Ugens projekt

Nyt byggeri i Musicon-området

Frekvensen, ny karrébebyggelse i Roskilde

Nyt byggeri i Musicon-området

Midt i Musicon-området i Roskilde er der netop taget første spadestik til et nyt byggeri med 111 lejeboliger og 3 erhvervslejemål. Det er ejendomsudvikleren SVANEN Gruppen fra Horsens, der står bag det godt 10.000 m² store projektet, som er skabt i samarbejde med Ginneruparkitekter og JCN Bolig A/S som totalentreprenør. Ingeniørfirmaet Viggo Madsen udfører ingeniørarbejdet.

De nye boliger opføres centralt i Musicon på hjørnet af Rabalderstræde, Strædet og Rampelyset. Byggeriet opføres som en åben karréstruktur i 3-6 etager og vil udover boligerne rumme ca. 430 m² udadvendt erhverv placeret i stueetagen mod Rabalderstræde og Strædet samt et fælleshus på ca. 150 m², der opføres som en selvstændig bebyggelse midt i gårdrummet. Projektet sigter med 7 lejlighedstørrelser varierende fra 63 - 104 m² på en blandet beboersammensætning med både studerende, børnefamilier og seniorer.

Byggeriet opføres som en åben karréstruktur i 3-6 etager

Billedkreditering: Ginneruparkitekter A/S

Navnet på projektet er Frekvensen – et navn der er i tråd med det musikalske tema for området og forplantet sig i lidt friere kreative rammer for arkitekten i materialeskift, “rytmer” og overgange.
Gennem et varieret materialevalg, facadebearbejdning, vekslende højder og tagterrasser opdeles de store bygningsvolumener i mindre enheder. Tegl anvendes som det primære facademateriale og suppleres af skiffer, anodiseret aluminium og partier i træ.

Fælleshuset ”AGORA” opføres som et stort uopvarmet væksthus og er via sin funktion som mødested med til at binde de to karrébebyggelser sammen. Det er her beboerne kan mødes i et interessefællesskab - både tilfældigt og i forbindelse med planlagte aktiviteter og arrangementer.

Bygningen fremstår let og gennemsigtig med glaspartier der kan skydes fra og åbne op mod gårdrummet og Strædet.

De første af JCN Boligs entreprenører er netop rykket ind på pladsen og inden udgangen af 2020 forventes de sidste boliger at være klar til indflytning.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse:  Indfaldet, Musicon
 2. Start:  Juni 2019
 3. Slut:  November 2020
 4. Stadie:  Byggeplads etableret
 5. Bygningsart:  Nybyggeri
 6. Areal:  10.265 kvadratmeter
 7. Budget:  200 mio. kroner

 

Deltagere

 1. Bygherre:  SVANEN Development A/S
 2. Arkitekt:  Ginneruparkitekter A/S
 3. Ingeniør:  Ingeniørfirmaet Viggo Madsen A/S
 4. Totalentreprenør:  Jcn Bolig A/S

 

Materialer

 1. Facade:  Tegl / mursten / skærmtegl / skiffer / anodiseret aluminium / træ
 2. Tag:  Tag-pap, skærmtegl, vingetegl
 3. Gulv:  Træ, klinker, betonfliser
 4. Vinduer:  Træ/alu
 5. Råhus:  Beton
 6. Varmekilde:  Fjernvarme