Byggefakta
Ugens projekt

61 etageboliger i Falbe Parken

Falbe Parken – Minderne bevares i nyt randrusiansk boligområde

61 etageboliger i Falbe Parken

Til foråret 2021 står 61 etageboliger klar til indflytning i det nordvestlige Randers. Boligerne opføres på den centrale del af arealet, der tidligere husede én af Randers’ største historiske virksomheder, G. Falbe Hansens Klædefabrik. Området har fået navnet Falbe Parken, men det er ikke kun navnet, der lever videre. Områdets historie præger både bygningernes arkitektur og arealerne omkring.

Det samlede etageareal bliver ca. 5.600 m². Alle boligerne får altan eller egen have

Billedkreditering: Randers Arkitekten ApS

De 61 lejligheder bliver på 2-4 værelser og opføres som to blokke i tre etager. Det samlede etageareal bliver ca. 5.600 m². Alle boligerne får altan eller egen have. Som en hyldest til klædefabrikkens syersker formes altaner som to stikkesting. På facaderne indarbejdes grafik bestående af historiske fotografier og lignende fra klædefabrikken. Udearealerne er ligeledes præget af historien. Der anlægges således to arboreter - et japansk og et amerikansk arboret - der er en slags botanisk have. Parken og arboreterne er opført efter tanker af den tidligere direktør Just Falbe-Hansen, der skænkede netop sådan en park til Silkeborg Bad i 50’erne. Endelig opstilles montrer med QR-koder i hele Falbe Parken, hvor man via sin telefon får små anekdoter fra Falbe-virksomheden, bebyggelserne og beplantningen.

Det er en række lokale investorer der står bag bygherreselskabet Falbeparken C5 ApS. Projekteringen er ligeledes varetaget af lokale aktører - Randers Arkitekten ApS og ingeniørfirmaet Reeholm Og Bredahl A/S. Byggearbejdet udbydes som fagentrepriser i underhåndsbud. Entreprenørerne er endnu ikke på kontrakt, men første spadestik forventes taget dette forår, så det kan ikke vare længe.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Falbe Parken
 2. Start: Maj 2019
 3. Slut: Marts 2021
 4. Stadie: Licitation
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 5600 kvadratmeter
 7. Budget: 78 mio. kroner

 

Deltagere

 1. Bygherre: Falbeparken C5 ApS
 2. Arkitekt: Randers Arkitekten ApS
 3. Ingeniør: Reeholm Og Bredahl A/S

 

Materialer

 1. Facade: Tegl/mursten
 2. Gulv: Vinyl, Fliser
 3. Tag: Tag-pap
 4. Vinduer: Træ/alu
 5. Råhus: Beton
 6. Varmekilde: Fjernvarme