Byggefakta
Ugens projekt

64 nye boliger ved City2 i Høje Taastrup

Arkitektgruppen er tilbage i Høje Taastrup

2019-uge13-ugens-projekt-eigtveds-alle1

Arkitektgruppen er på vej med 64 nye boliger på Eigtveds Alle ved City2 i Høje Taastrup. Projektet blev tidligere på året solgt til investeringsselskabet Koncenton, og til maj rykker entreprenørmaskinerne ind på pladsen.

64 nye boliger på Eigtveds Alle ved City2 i Høje Taastrup

Billedkreditering: Årstiderne Arkitekter - Part of Sweco

Projektet består af 4 selvstændige bygningskroppe i 3-4 etager. De 64 lejligheder kommer til at bestå af 2-4 værelser. Samlet udgør byggeriet 5.800 etagemeter. Facaderne udføres i gule teglsten med altaner, mens boligerne i stueetagen får privat have/terrasse. Mellem bygningerne anlægges grønt gårdrum med fælles opholdsarealer og legeplads. Ligeledes etableres parkeringspladser i terræn.

Arkitektgruppen hører til blandt de mest aktive projektudviklere på boligområdet, og selskabet sætter i disse år deres præg på udviklingsområderne i Ørestaden og ved Amager Strand med en række større boligbyggerier. Fokus har således i høj grad været rettet mod København. Senest Arkitektgruppen var aktive i Høje Taastrup, var da de i 2005-2006 afleverede mere end 250 boliger til Essex og Topdanmark. Efter mere end 10 års fravær er de nu tilbage i byen.

Årstiderne Arkitekter står for arkitekturen og Sweco er ingeniør. Undervejs i projektforløbet blev Årstiderne Arkitekter opkøbt af Sweco, der i Danmark primært har udmærket sig i ingeniørdisciplinerne. Projektet er således blevet en meget direkte del af rådgivningsvirksomhedens strategi for at tilbyde arkitekt- og ingeniørydelser i en samlet pakke. Som det er tilfældet med Arkitektgruppens øvrige projekter, styrer de selv projektet helt i mål som totalentreprenør. Byggearbejde udføres dog af underentreprenører.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Eigtveds Allé 1-17, Taastrup
 2. Start: Maj 2019
 3. Slut: Juli 2021
 4. Stadie: Licitation
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 5.800 m²
 7. Budget: 70 mio. kroner

 

Deltagere

 1. Bygherre: Arkitektgruppen A/S
 2. Arkitekt: Årstiderne Arkitekter - Part of Sweco
 3. Ingeniør: Sweco Danmark A/S

 

Materialer

 1. Facade: Tegl/mursten
 2. Gulv: Træ, Fliser
 3. Tag: Tag-pap
 4. Vinduer: Træ/alu
 5. Råhus: Beton
 6. Varmekilde: Fjernvarme