Byggefakta
Ugens projekt

Bådhusene - moderne andelsboliger i Fredericia

I det vestlige Roskilde er Hyrdehøjen ApS lige på trapperne til at tage første spadestik til 35 nye boliger. Projektet er udviklet af Broen Development ApS.

Bådhusene - moderne andelsboliger i Fredericia

A. Enggard har netop taget første spadestik til 72 nye andelsboliger. Bådehusene er tegnet af Schmidt Hammer Lassen og føjer sig til den nye bydel ved Fredericia. Tilknytningen til havnen understreges ved at boligerne opføres i maritime materialer som beton, cortenstål og træ.

For godt 10 år siden søsatte Fredericia kommune og Realdania By & Byg visionen om en udviklingsplan for de ubebyggede arealer ved Lillebælt. Det nye byområde, der har fået navnet Kanalbyen, vil være en væsentlig tilføjelse til Fredericia By, og med Bådehusene har A. Enggaard taget endnu et skridt i realiseringen af udviklingsplanen.

Bådhusene - nye andelsboliger i Fredericia

Billedkreditering: Schmidt Hammer Lassen Architects K/S

Bådehusene opføres i tæt forbindelse med Fredericia By. Umiddelbart øst for bebyggelsen ligger den gamle havn, og med det nye byrum ’Fisketorvet’ bliver der skabt forbindelse til byområdets lange mole. Boligerne opføres som 5 blokke i 3 etager. Lejlighederne bliver i ét plan med arealer på ca. 84 - 113 m². Det samlede areal for byggeriet bliver ca. 6.800 m². Stuelejlighederne har mindre, private terrassehaver med udgang til det fælles grønne område. Lejlighederne på 1. og 2. sal har altan til den ene side og svalegang på indgangssiden, hvor der etableres elevator.

A. Enggaard står som totalentreprenør også for opførelsen af byggeriet. Boligerne opføres med løbende aflevering. Den første blok med 15 boliger forventes klar til indflytning i foråret 2020 og de sidste afleveres inden udgangen af 2020.

Bådhusene er tegnet af Schmidt Hammer Lassen

 

Projektdetaljer

 1. Adresse:  Søndre Voldgade, Fredericia
 2. Start:  Juni 2019
 3. Slut:  November 2020
 4. Stadie:  Byggeplads etableret
 5. Bygningsart:  Nybyggeri
 6. Areal:  6.800 m²
 7. Budget:  80 mio. kroner

 

Deltagere

 1. Bygherre:  A. Enggaard A/S
 2. Arkitekt:  Schmidt Hammer Lassen Architects K/S
 3. Ingeniør:  Rambøll Danmark A/S
 4. Totalentreprenør:  A. Enggaard A/S

 

Materialer

 1. Facade:  Træ, Aluminium
 2. Gulv:  Træ, Klinker
 3. Tag:  Tag-pap
 4. Vinduer:  Træ/alu
 5. Råhus:  Beton
 6. Varmekilde:  Fjernvarme