Byggefakta forside
Ugens projekt

Vandel Efterskole udvider med ny kultursal

Snart får eleverne på Vandel Efterskole bedre muligheder for at udfolde deres evner inden for teater og musik. Med udvidelsen af skolen bliver der samtidigt plads til en ny og større spisesal.

I Vandel, der ligger mellem Billund og Vejle, har byens efterskole netop taget første spadestik til en ny tilbygning på 1.675 m2. Med bygningen får skolen en kultursal med en kapacitet på 445 siddepladser, der kan anvendes til de faste samlinger og forskellige arrangementer – her er der mulighed for at både skolens elever og folk udefra kan komme til at optræde på den nye scene.

Udover selve salen, etableres der nyt øvelokale for musikeleverne med lydstudie samt en ny spisesal. Bygningen indrettes fleksibelt med mobilvægge, så både musiklokale og spisesal kan inddrages og gøre plads til endnu flere i kultursalen ved de helt store arrangementer.

2021-UP-uge18-vandel-efterskole-1-web-720

Billedkreditering: Pro Arkitekter Arkitekt- Og Ingeniørfirma ApS

Som en sidste lille finesse etableres et observatorietårn. Observatoriet forberedes til at der kan etableres en stjernekikkert. Og med lyset tændt, fungerer tårnet som en lanterne, der vil blive skolens nye vartegn.

Til den nye bygning, vil der være direkte adgang fra skolens eksisterende bygninger. Udover den nye bygning omfatter projektet også mindre ombygninger i form af en udvidelse af køkkenet og ombygning af den tidligere spisesal til grupperum.


Vil du have detaljer om flere projekter som dette?

- prøv vores Projektdatabase gratis i dag

2021-UP-uge18-vandel-efterskole-3-web-720

Bygningen udføres som stålkonstruktion med hvide og grå facadeplader. Den opføres generelt i to etager med dobbelt rumhøjde og balkon i salen. Lofter i træbeton og trælameller på væggene sikrer en god akustik i salen.

Pro Arkitekter varetager den samlede rådgivning i samarbejde med Vestergaard-Hansen Rådgivende Ingeniørfirma. Til opførelsen af byggeriet er valget faldet på Byggeselskabet Paulsen, der udfører arbejdet i hovedentreprise.

Som nævnt er der netop taget første spadestik, og bygningen forventes klar til brug om godt et år.

2021-UP-uge18-vandel-efterskole-4-web

Få en gratis demo

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Grindstedvej 37, 7184 Vandel
 2. Start: April 2021
 3. Slut: Juni 2022
 4. Stadie: Byggeplads etableres
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 1.675 m2
 7. Budget: 22 mio. kr.


Materialer

 1. Facade: Fibercementplade
 2. Gulv: Linoleum
 3. Tag: Tagpap
 4. Varme: Gulvvarme
 5. Varmekilde: Centralvarme
 6. Vinduer: Træ/alu
 7. Råhus: Stål


Deltagere:

 1. Bygherre: Vandel Efterskole
 2. Totalrådgiver: Pro Arkitekter Arkitekt- Og Ingeniørfirma ApS
 3. Arkitekt: Pro Arkitekter Arkitekt- Og Ingeniørfirma ApS
 4. Ingeniør: Vestergaard-Hansen Rådgivende Ingeniørfirma
 5. Hovedentreprenør: Byggeselskabet Paulsen A/S