Byggefakta
Ugens projekt

Racehall CPH – Gokartbane opføres i Taastrup

Verdens største indendørs gokartbane

Racehall CPH – Gokartbane opføres i Taastrup

I Taastrup har Racehall A/S taget første spadestik til det indtil videre mest spektakulære byggeri i år. Her er opførelsen af verdens største indendørs gokartbane netop gået i gang.

På en mark ved Bondehøjvej og Roskildevej er entreprenørmaskinerne rykket ind. Racehall A/S, der i forvejen driver Nordeuropas største indendørs gokartbane i Aarhus, har gennem nogen tid søgt efter en placering i nærheden af København, og i Taastrup fandt virksomheden den helt rette placering. Høje-Taastrup Kommune planlægger her at udvikle et større område ved Roskildevej med diverse forlystelser, ferieboliger m.v.

Facader udføres i sandwichpaneler, mens taget er med højprofiler og tagpap

Billedkreditering: Gråkjær A/S

Bygningen opføres som en rundbuehal med et grundplan på 10.050 m², hvor hele arealet indrettes med gokartbane. Derudover opføres en administrationsbygning på 1.300 m² i to plan, som også indeholder restaurant på 1. sal. Hallens bærende konstruktion er limtræsspær, der får et spænd på 75 meter uden søjler. Facader udføres i sandwichpaneler, mens taget er med højprofiler og tagpap. Administrationsbygningen udføres i betonelementer med store alu-partier. Solceller på taget sørger for at levere klimavenlig strøm til hallen.

Bygningen opføres som en rundbuehal med et grundlpan på 10.050 m²

Entreprenøren er Gråkjær A/S, der har stor erfaring med større halkonstruktioner til både idræt, erhverv og landbrug. Denne har som totalentreprenør designet byggeriet i samarbejde med Dreyer Arkitekter ApS og ingeniørfirmaet Orbicon A/S. Byggeriet ventes at stå færdigt inden udgangen af 2019.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Bondehøjvej, Taastrup
 2. Start: Januar 2019
 3. Slut: November 2019
 4. Stadie: Byggeplads etableres
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 11.350 m²
 7. Budget: 70 mio kroner

 

Deltagere

 1. Bygherre: Racehall A/S
 2. Arkitekt: Dreyer Arkitekter ApS, Gråkjær A/S
 3. Ingeniør: Orbicon A/S, Gråkjær A/S
 4. Totalentreprenør: Gråkjær A/S

 

Materialer

 1. Facade: Aluminium
 2. Tag: Tag-pap
 3. Vinduer: Aluminium
 4. Råhus: Stål, Limtræ
 5. Varmekilde: Fjernvarme