Byggefakta
Ugens projekt

Ibihaven - nyt seniorvenligt boligfællesskab

Nyt seniorvenligt boligfællesskab tager første spadestik.

Ibihaven - nyt seniorvenligt boligfællesskab

Agorahaverne er et nyt boligkoncept fra Tetris, der skal imødekomme den stigende efterspørgsel på seniorvenlige boliger. Konceptet er udarbejdet i samarbejde med bl.a. Sangberg Architects, Københavns Universitet, antropologer og eksperter i fællesskabsdesign. Netop det sociale fællesskab er centralt for konceptet, der byder på store fællesarealer, som er indrettet til at skabe møder og sociale relationer mellem beboerne. Der er i denne måned taget første spadestik til det første boligfællesskab i Slagelse, og planen er at lignende byggerier skal skyde op rundt omkring i landet de kommende år.

Agorahaverne er et nyt boligkoncept fra Tetris

Billedkreditering: Tetris A/S, Sangberg Architects ApS

Projektet i Slagelse omfatter 76 lejeboliger fordelt på blokke i to etager. Boligerne bliver hhv. 2-værelses lejligheder på 54 m² og 3-værelses lejligheder på 77 m². Samlet udgør boligerne ca. 5.400 m². De udføres som modulbyggeri i træ med moduler fra Flex Modul, og forventningen er at byggeriet opnår bæredygtighedscertificeringen DGNB-Guld. Hvor det overordnede konceptnavn er Agorahaverne, er projektet i Slagelse døbt Ibihaven, efter bysbarnet Ibi Trier Mørch, der bl.a. var aktiv i foreningslivet og satte betydningsfulde fodspor hos De Studerendes Råd, Selskabet for Industriel Formgivning, Landsforeningen for Dansk Kunsthåndværk og især Arkitektskolen, hvor hun var en populær underviser.

Mellem boligblokkene etableres en overdækket atriumhave på ca. 1.500 m². Med overdækningen af atriet opnås et indeklima, hvor der i kølige perioder er ca. 10 grader varmere end ude i det fri, hvilket væsentligt forlænger udesæsonen og mulighederne for at pleje de sociale relationer med naboerne. Den konkrete indretning af atriet skal udformes i samarbejde med boligernes kommende lejere, der kan få indflydelse på hvilke aktiviteter og funktioner, der skal være på de disponible arealer. Som en del af fællesarealerne opføres der ligeledes et stort fællesrum med køkken, en gæstebolig, en køkkenhave og et værksted/hobbyrum.

Projektet i Slagelse omfatter 76 lejeboliger fordelt på blokke i to etager

Det er Tetris’ datterselskab Rasmus Friis A/S, der er totalentreprenør og de har været med i udviklingen fra begyndelsen for at sikre bygbarheden og ’value-for-money’. Byggeriet sker i samarbejde med Sangberg Architects og ingeniørfirmaet MOE. Boligerne skal ifølge planen være klar til indflytning næste efterår.


 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Elmesvinget, Slagelse
 2. Start: Oktober 2019
 3. Slut: Oktober 2020
 4. Stadie: Byggeplads etableret
 5. Bygningsart: Nybygggeri
 6. Areal: 6.400 m²
 7. Budget: 90 mio. kroner

Deltagere

 1. Bygherre: Tetris A/S
 2. Arkitekt: Sangberg Architects ApS
 3. Totalentreprenør: Rasmus Friis A/S
 4. Ingeniør: Moe A/S

Materialer

 1. Facade: Træ
 2. Gulv: Træ, Fliser
 3. Tag: Tag-pap
 4. Vinduer: Træ/alu
 5. Råhus: Træ
 6. Varmekilde: Varmepumpe