Byggefakta forside
Ugens projekt

Flakkebjerg Efterskole får ny spisesal

Arbejdet med udbygningen af Flakkebjerg Efterskole er i fuld gang. Samtidigt opdateres varmesystemet i de eksisterende bygninger.

Efterskolens nye spisesal etableres som en overdækning af gårdrummet mellem de eksisterende bygninger. Ud over spisesal bliver er også plads til nye grupperum i den 431 m2 store tilbygning.

Byggearbejdet i forbindelse med tilbygningen begyndte i maj måned, men allerede i februar begyndte opgraderingen af de eksisterende bygninger omkring gårdrummet. Her er der etableret ny fjernvarmeledning. Varmesystemet udskiftes og der etableres nye gennemgange.

Up-uge21-Flakkebjerg-Efterskole-large

Billedkreditering: Pro Arkitekter Arkitekt- Og Ingeniørfirma ApS

Pro Arkitekter har tegnet den nye tilbygning og varetager totalrådgivningen med Vestergaard-Hansen Rådgivende Ingeniørfirma som underrådgiver.

Den nye bygning udføres med bærende elementer i stål og med et markant buet glasparti, der giver rum til et helt unikt fællesrum. Arkitektonisk har de således valgt en løsning med stærk kontrast til det eksisterende, snart hundrede år gamle, murstensbyggeri.

UP-Uge26-Flakkebjerg-efterskole-plantegning-large


Tilbygningen udføres med fladt tag med tagpapdækning, hvor konstruktionen er forberedt til, at der på sigt kan etableres tagterrasse. Ligeledes er det tanken, at der senere kan udvides med endnu en glasbue på den modsatte side af bygningerne.

Det er den lokale entreprenør, Cemas Byg, har fået ansvaret for udførelsen af byggeriet. Hvis ikke de lange leveringstider på byggematerialer forsinker byggeriet, kan skolen tage den nye bygning i brug ved årets udgang.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Slagelsevej 13, 4200 Slagelse
 2. Start: Februar 2021
 3. Slut: December 2021
 4. Stadie: Byggeplads etableres
 5. Bygningsart: Tilbygning, renovering
 6. Areal: 431 m2
 7. Budget: Estimeret 7 mio. kr.

Materialer

 1. Råhus: Stål
 2. Facade: Glas
 3. Tag: Tagpap
 4. Varme: Gulvvarme
 5. Varmekilde: Fjernvarme
 6. Gulv: Linoleum

Deltagere

 1. Bygherre: Flakkebjerg Efterskole
 2. Totalrådgiver: Pro Arkitekter Arkitekt- Og Ingeniørfirma ApS
 3. Arkitekt: Pro Arkitekter Arkitekt- Og Ingeniørfirma ApS
 4. Ingeniør: Erik Vestergaard-Hansen Rådgivende Ingeniørfirma
 5. Hovedentreprenør: Cemas Byg ApS