Byggefakta forside
Ugens projekt

Ny Svanemærket daginstitution

I Ejby i Lejre Kommune er en ny daginstitution med 5 børnegrupper allerede godt undervejs. Til april afleveres 1.135 m2 Svanemærket daginstitution.

Ny daginstitution med Svanemærke som bonus

Da Lejre Kommune sidste år sendte en ny daginstitution i udbud, var det ikke et krav at bygningen skulle miljøcertificeres. Alligevel var det Scandi Byg, der vandt opgaven med et Svanemærket byggeri.

I Ejby i Lejre Kommune er en ny daginstitution med 5 børnegrupper allerede godt undervejs. Og det går stærkt, når modulbyggeren Scandi Byg først rykker ind. Klargøringen af arealet har stået på siden begyndelsen af året, og i sidste uge ankom modulerne fra fabrikken i Løgstør. 18 af de 20 moduler blev monteret på én dag. Faktisk var det kun køre- & hviletidsreglerne, der forhindrede at alle moduler blev monteret første dag, fortæller projektleder Martin Nilsson. Til april afleveres 1.135 m2 Svanemærket daginstitution.

2022-ugens-projekt-uge7-dagsinstitution

Billedkreditering: Sweco Danmark A/S Sweco Architects

Scandi Byg udfører byggeriet som totalentreprenør. De ingeniørmæssige beregninger klarer entreprenøren selv, mens Sweco Architects bidrager med den arkitektfaglige rådgivning. Udgangspunktet er standardiserede moduler, men med rig mulighed for modelleringer og individuelle tilpasninger.

Byggeriet udføres med bærende konstruktioner i træ og med facader i henholdsvis termotræ og skifer. Alt træ i byggeriet er FSC/PEFC-certificeret. Det er i øvrigt gældende for alle materialer som Scandi Byg anvender, at de enten er miljømærkede eller godkendt til Svanemærket byggeri. Det er op til bygherren, om byggeriet certificeres, men alt der kommer ud fra fabrikken i Løgstør lever op til kravene for Svanemærket byggeri.

Få Svanemærkede daginstitutioner

Mange kommuner er begyndt at arbejde med bæredygtighed i byggeriet, men få steder har det udmøntet sig i egentlige krav om certificering. Det var således heller ikke et krav fra projektets begyndelse, at byggeriet skulle miljøcertificeres.

Svanemærket er begyndt at vinde mere frem inden for boligbyggeriet, men indtil videre har relativt få institutioner fået certificeringen. Faktisk er der lige nu kun omkring 10 Svanemærkede daginstitutioner som er opført eller under udførelse*.

Hos Scandi Byg tror de på, at både byggeri i træ og Svanemærket kommer til at fylde meget mere inden for daginstitutionsbyggeriet i fremtiden. For dem er byggeriet i Ejby således også et referenceprojekt, der skal vise mulighederne for andre kommuner, som måtte tænke i den bæredygtige retning.

*) Kilde Byggefakta A/S

Vil du have detaljer om flere projekter som dette? - prøv vores Projektdatabase gratis i dag

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Ebbemosevej, 4070 Kirke Hyllinge
 2. Start: Januar 2022
 3. Slut: April 2022
 4. Stadie: Byggeplads etableres
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 1.135 kvadratmeter
 7. Budget: Ikke oplyst


Materialer

 1. Facade: Træ, skifer
 2. Råhus: Træ
 3. Tag: Tagpap
 4. Varme: Gulvvarme
 5. Varmekilde: Varmepumpe
 6. Vinduer: Træ/alu


Deltagere

 1. Bygherre: Lejre Kommune
 2. Bygherrerådgiver: Arkiplus A/S
 3. Arkitekt: Sweco Danmark A/S Sweco Architects
 4. Ingeniør: Scandi Byg A/S
 5. Totalentreprenør: Scandi Byg A/S