Byggefakta
Ugens projekt

Allèbyen - en del af Bindesbøll Byen

Historiske hospitalsbygninger skaber rammen for den nye bydel Bindesbøll Byen. En del af projektet, Allèbyen, vil bestå af 106 nye boliger

Allèbyen - en del af Bindesbøll Byen

 

I Risskov nord for Aarhus er en helt ny bydel ved at tage form omkring det tidligere psykiatriske hospital. Når Bindesbøll By står færdig, vil bydelen bestå af 1.200 boliger. Planerne er kommet et skridt nærmere realiseringen, da PKA Ejendomme netop har taget første spadestik til 106 nye boliger.

Med udgangen af 2018 ophørte Psykiatrisk Hospital i Risskov med at fungere som hospital, hvorved der blev åbnet op for udviklingen af området. Hovedparten af Gottlieb Bindesbølls psykiatriske hospital fra 1850, og en væsentlig del af park- og naturområderne bevares og giver bydelen et unikt præg.

Allébyen vil bestå af 106 nye boliger

Billedkreditering: Arkitema Architects

Bydelen bygges op i fire forskellige kvarterer med hvert sit arkitektoniske særpræg. De nye boliger fra PKA Ejendomme bliver en del af Allèbyen, der er centreret om bydelens hovedankomstvej – en grøn allé, hvor de eksisterende allétræer bevares.

PKA Ejendomme er undervejs med flere byggerier i den nye bydel. Alléhusene som det seneste projekt er døbt, er det tredje i rækken fra bygherren. Totalentreprenøren KPC og rådgiverne Arkitema Architects og Ingeniør'ne er ligeledes aktive med en række projekter i området.

Det nye byggeri udgør ca. 9.400 m² og opføres som karrébebyggelse i 2 til 4 etager. De 106 boliger bliver i varierende størrelser, alle med altan. Som nævnt er der netop taget første spadestik og den sidste bolig forventes afleveret til efteråret 2021.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Bindesbøll Byen, Risskov
 2. Start: Oktober 2019
 3. Slut: Oktober 2021
 4. Stadie: Byggeplads etableret
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 9.400 m²
 7. Budget: 130 mio. kroner

Materialer:

 1. Facade: Tegl/mursten
 2. Gulv: Træ, Fliser
 3. Tag: Tag-pap
 4. Vinduer: Træ/alu
 5. Råhus: Beton
 6. Varmekilde: Fjernvarme

Deltagere:

 1. Bygherre: PKA Ejendomme
 2. Arkitekt: Arkitema Architects
 3. Ingeniør: Ingeniør'ne A/S
 4. Totalentreprenør: KPC Herning A/S
 5. Bygherrerådgiver: Cowi A/S