Byggefakta forside
Pressemeddelelse

Britisk beskrivelsesplatform fra NBS introduceres i Danmark

Byggefakta, byggebranchens førende research- og softwarevirksomhed, giver nu danske arkitekter, ingeniører og entreprenører mulighed for at få adgang til den globale platform, der sparer både tid og ressourcer i arbejdet med projektbeskrivelser. Platformen understøtter Beskrivelsesværktøjet 2.0 fra Molio, som branchen i forvejen kommer til at arbejde med.

Britisk beskrivelsesplatform fra NBS introduceres i Danmark

Effektivisering gennem digitalisering 

Ved at tilbyde en nem og sikker måde til at specificere projekter korrekt, så ingen detaljer overses, har NBS i knap 50 år hjulpet den britiske byggeindustri til at bygge i højere kvalitet.

Den digitale og cloud-baserede platform gør det muligt for rådgivere, entreprenører og bygherrer at forbinde deres arbejdsbeskrivelser med projekteringsværktøjer, BIM-objekter, standarder, produktspecifikationer o.l., hvormed alle informationer er samlet ét sted.

Det betyder, at beskrivelserne kan udarbejdes op til 70 % hurtigere og frigive meget mere tid til designprocessen.

Desuden minimeres risikoen for fejl, og omkostningerne reduceres med op til 50 %.
NBS logo

Den foretrukne projektbeskrivelsesplatform

NBS er koblet op på de mest almindelige modelleringsprogrammer som Revit, Archicad samt Vectorworks og har i dag mere end 275.000 brugere, heriblandt Rambøll, White Arkitekter, HOK, Ryder, BDP, ARUP, IBI Group m.fl.

Alene i 2021 blev mere end 26.000 projekter oprettet og beskrevet via platformen.

 

- Fremtiden ligger i cloud-baserede teknologier og forbundne data. Heri ligger vores succes og vores vej til at blive den foretrukne beskrivelsesplatform for den globale byggebranche, lyder det fra briterne, der har hovedkontor i den nordøstengelske by, Newcastle upon Tyne, og afdelinger i Australien og Canada.

Byggebranchen kan og skal arbejde mere effektivt

Målet kommer nu et skridt nærmere ved, at Danmarks førende research- og softwarevirksomhed, Byggefakta, introducerer NBS på det danske marked:

- Vores mission er at gøre byggebranchen mere effektiv for alle aktører, fortæller adm. direktør i Byggefakta, Thomas Bejer-Andersen.

Han tror på, at byggeriet kan og skal arbejde mere effektivt, og at forandringen kan drives af forbedrede beslutningsevner baseret på integrerede digitale løsninger og data:

- Vi tror på, at industrien kan levere bedre resultater ved at bringe mennesker, organisationer og data sammen gennem teknologi og smartere måder at arbejde på. Derfor passer NBS-platformen perfekt ind i vores produktportefølje, tilføjer Thomas Bejer-Andersen.

Vigtigt samarbejde med Molio

Som et vigtigt led i introduktionen har Byggefakta sikret sig, at NBS-platformen i Danmark kommer til at understøtte Beskrivelsesværktøjet 2.0 fra Molio.

Via NBS vil man kunne tilgå Molios Beskrivelsesværktøj 2.0 og indhente beskrivelsestekster direkte ind i NBS-platformen.

- Sammenhængen med Molios Beskrivelsesværktøj 2. 0 er et vigtigt skridt for os i ambitionen om at støtte byggebranchen til at blive mere effektiv. Derfor er jeg utrolig glad for, at vi i samarbejde med Molio nu kan være med til at udbrede og understøtte en mere effektiv måde at arbejde med beskrivelser på, tilføjer direktøren fra Byggefakta.

Efter planen introduceres NBS-platformen på det danske marked i 2. halvår 2022, og udover Molio er dialogen med mange andre i branchen allerede i gang.

Faktaboks om NBS og Byggefakta.

Byggefakta er Danmarks førende leverandør af cloud-baserede softwareløsninger inden for salg, strategi og markedsføring til alle aktører i byggebranchen. Virksomheden har eksisteret siden 1936, og hjælper i dag mere end 3.500 virksomheder i den danske byggebranche med at skabe vækst gennem effektiv udnyttelse af data.

NBS har i knap 50 år hjulpet den britiske byggeindustri til at bygge i højere kvalitet. NBS er en cloud-baseret beskrivelsesplatform til arkitekter, ingeniører, designere og entreprenører, der gør dem i stand til at arbejde smartere og reducere risici. Virksomheden har hovedsæde i England med afdelinger i både Australien og Canada. Platformen har i dag mere end 275.000 brugere globalt. Se mere på thenbs.com.

Byggefakta er sammen med NBS en del af Byggfakta Group. Byggfakta Group opererer i flere lande såsom Sverige, Norge, Danmark, Finland, Storbritannien, Tjekkiet, Slovakiet, Portugal, Spanien, DACH-regionen, APAC-regionen og USA.

For yderligere information kontakt:

Byggefakta A/S
Thomas Bejer-Andersen
Adm. Direktør
Mobil: +4523239171
tba@byggefakta.dk

Mette Linneboe Pedersen
Kommunikations- og marketingchef
Telefon: 36926036
Mobil: 50433042
mlp@byggefakta.dk