Byggefakta
Ugens projekt

Rækkehuse indrettet i samarbejde med IKEA

Ikano Bolig A/S opfører rækkehuse i det nordvestlige Greve

Rækkehuse indrettet i samarbejde med IKEA

I Tværhøjgård i det nordvestlige Greve har HHM A/S netop taget første spadestik til de første af i alt 230 rækkehuse, der skal opføres over de næste par år. Bygherren, Ikano Bolig A/S, er en del af Ikanokoncernen, der udspringer af IKEA og ejes af familien Kamprad. Det første spadestik er samtidigt første gang at Ikano Boligs tilstedeværelse i Danmark bliver synligt i landskabet.

Rækkehusbebyggelsens 230 boliger forventes udført i 7 etaper med løbende aflevering i år og de kommende år. De opføres i et og to plan med boligstørrelser fra 90-125 m². Hele bebyggelsen udføres i røde tegl på både tag og facade, men der anvendes forskellige sten for at skabe variation i bebyggelsen. Til alle boligerne opføres skur samt carport i stålkonstruktion. Et af nøgleordene for bebyggelsen er fællesskabet, hvilket kommer til udtryk både i de fælles udearealer og et bydelshus til området.

Ikano Bolig A/S opfører rækkehuse i det nordvestlige Greve

Billedkreditering: HHM A/S

At Ikano Bolig er en del af IKEA-familien kommer især til udtryk i boligindretningen. Her er der tænkt ’kubiksmart’, hvor alle overflader indtænkes med henblik på optimal indretning af boligen – blandt andet via indbyggede køkkenskabe. IKEA leverer selvfølgelig inventaret.

HHM A/S udfører byggearbejdet som totalentreprenør og får med dette byggeri alle deres kompetencer i spil. De står således både for projekteringen af boligerne og udfører en stor del af byggearbejdet med egne folk.

Projektdetaljer

 1. Adresse: Skovbo Allé, Greve
 2. Start: Juni 2019
 3. Slut: December 2022
 4. Stadie: Byggeplads etableret
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 25.000 m²
 7. Budget: 230 mio. kroner

 

Deltagere

 1. Bygherre: Ikano Bolig A/S
 2. Arkitekt: HHM A/S
 3. Ingeniør: HHM A/S
 4. Totalentreprenør: HHM A/S

 

Materialer

 1. Facade: Tegl/mursten
 2. Tag: Tag-pap
 3. Gulv: Træ, klinker
 4. Vinduer: Træ/Alu
 5. Råhus: Beton
 6. Varmekilde: Fjernvarme