Byggefakta forside
Ugens projekt

Ringsted Retail tager første spadestik

Til næste forår åbner en stribe nye butikker i det nordlige Ringsted. Butikkerne bliver en væsentlig udvidelse af detailhandelsområdet, der i forvejen huser Ringstedet og Ringsted Outlet Center.

Projektet er udviklet af developeren K3 Ejendomme ApS, der sidste år erhvervede et område på over 46.000 m2 på Klosterparks Allé. Og allerede nu begynder opførelse af de første butikker.

I første etape opføres 5 boksbutikker med et samlet areal på ca. 8.500 m2. Heraf er de 4 inden byggestart udlejet til henholdsvis Jysk, Sport 24, Elgiganten og Harald Nyborg. Ud over bygningerne etableres varegårde, adgangsveje og et større parkeringsområde. Samlet etableres der således belægninger på ca. 12.000 m2.

2021-up-uge25-Ringsted-Retail-Foto-large-parkering

Billedkreditering: LM Huse A/S

Første etape vil lægge beslag på ca. en tredjedel af udviklingsområdet, og der er derfor mulighed for en fremtidig anden etape på samlet 31.000 m2, som skal planlægges efter sommerferien. Området er udlagt til bymidte, så der er brede muligheder for at lave et spændende og kreativt byggeri. Bygherren er nu i dialog med arkitekter, der skal komme med ideer til områdets udvikling.

LM Huse A/S står som totalentreprenør for både projektering og opførelse af byggeriet. Det er entreprenørens egne arkitekter, der har slået stregerne, mens Akademiingeniør Svend Poulsen A/S står for ingeniørberegningerne.

Som navnet antyder, har totalentreprenøren sine rødder i boligbyggeriet, men erhvervsbyggeriet – særligt detailhandel - udgør efterhånden en væsentlig del af omsætningen. Det er da heller ikke første gang, at LM Huse og K3 Ejendomme danner makkerskab. Tidligere er det blandt andet blevet til en STARK og Jysk i Hørsholm, flere Nettobutikker, et dyrehospital i Lystrup, jem&fix og Land&Fritid i Fredensborg og en REMA1000 i Brøndby. Ringsted Retail er entreprenørens til dato største projekt.

2021-up-uge25-Ringsted-Retail-Foto-large-fugleperspektiv

Byggeriet udføres som elementbyggeri med muret facade. Tagkonstruktionen udføres med TTS elementer, trapezplader og tagpapdækning. Og på dele af tagfladen bliver der etableret solceller.

De kommende butikker afleveres som nøglefærdigt byggeri helt efter de kommende lejeres individuelle ønsker. Med enkelte undtagelser skal lejerne kun stå for den sidste indretning og mindre installationer som alarmer mv.

Arealet på Klosterparks Allé er allerede klargjort, og i næste uge går arbejdet for alvor i gang. Efter planen kan lejerne overtage bygningerne til april næste år.

2021-up-uge25-Ringsted-Retail-Foto-large

 

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Klosterparks Alle 20, 4100 Ringsted
 2. Start: Juni 2021
 3. Slut: April 2022
 4. Stadie: Byggeplads etableres
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 8.500 m2
 7. Budget: Estimeret 70 mio. kr.

Materialer

 1. Råhus: Beton
 2. Facade: Tegl, beton
 3. Tag: Tagpap

Deltagere

 1. Bygherre: K3 Ejendomme ApS
 2. Totalentreprenør: LM Huse A/S
 3. Arkitekt: LM Huse A/S
 4. Ingeniør: Akademiingeniør Svend Poulsen A/S