Byggefakta forside
Ugens projekt

Nye boliger på kanten af Fælleden

På Artillerivej 159 i København skyder et nyt boligbyggeri snart op med 35 lejeboliger fordelt på to punkthuse i fire etager og hele 600 m2 private tagterrasser.

Nye boliger på kanten af Fælleden

Snart begynder opførelsen af 35 boliger fordelt på to punkthuse i fire etager med hele 600 m2 tagterrasser på fælledsiden af Artillerivej. Grunden har en unik beliggenhed med udsigt ud over den vestlige del af Amager Fælled og har samtidig adgang til de attraktive rekreative områder omkring havnepromenaden.

Snart begynder opførelsen af 35 boliger på Artillerivej

Billedkreditering: Rodam Arkitektur ApS

Bygningerne er indrettet med flere forskellige boligtyper og størrelser samt med høje vinduer og masser af sollys.

Stuelejlighederne har egen indgang og forhave og alle lejligheder fra 1. sal til 3. sal har enten altaner eller store tagterrasser med plantekasser og glasværn, så beboerne får glæde af den unikke udsigt over fælleden inde fra boligen af.

Bygningerne fra et tidligere galvaniseringsværksted på arealet er nedrevet, byggetilladelsen er netop kommet i hus og nu går udgravningen til kælderen i gang. I den forbindelse fjernes det øverste lag jord, som er forurenet.

Grunden har en unik beliggenhed med udsigt ud over den vestlige del af Amager Fælled

Bygningerne udgør samlet ca. 2.353 etagemeter over terræn. Boligerne i stueetagen bliver i to etager med kælderarealer som en del af boligen. Det samlede bruttoareal for boligerne bliver således ca. 3.000 m2.

Vil du have detaljer om flere projekter som dette?
- prøv vores Projektdatabase gratis i dag

De øvrige etager terrasseres mod syd og ved at forskyde etagerne skiftevis mod øst og vest, så alle boliger får en tagterrasse, altan eller begge dele kan solforholdene på grunden udnyttes optimalt. I kælderen bliver der desuden plads til fællesfaciliteter i form af fælles køkken og toilet samt 16 parkeringspladser med el-ladestandere.

Bygningernes konstruktion er mere kompliceret end de klassiske karrébebyggelser på grund af den varierede terrassering, så bygherren har valgt at råhuset udføres i in-situ beton. In-situ betonens flotte rustikke karakter får lov til at træde frem i flere af boligerne på nogle af væggene i samspil med varmen fra egetræsplankere på gulvene.

Facaderne udføres i Kolumba tegl i stort format fra Petersen Tegl, som vendes om på højkant i altanbåndet for at understrege terrasseringen, mens tagfladen øverst udføres med tagpapdækning og solceller. Mellem de to punkthuse anlægges et stort orangeri til glæde for beboerne og udearealerne indrettes til leg og ophold med belysning fra Louis Poulsen.

Bygningerne udgør samlet ca. 2.353 etagemeter over terræn

Terrasserne ApS har udviklet projektet og har allieret sig med totalentreprenøren AF Hansen Constructions ApS til opførelsen af byggeriet. Det er Rodam Arkitektur ApS, der har slået stregerne til det nye byggeri, mens Henry Jensen A/S Rådgivende Ingeniører F.R.I. varetager den samlede ingeniørrådgivning.

Inden længe gør EMR klar til at begynde støbearbejdet, og om godt 1½ år står boliger ifølge planen klar til indflytning.Få en gratis demo

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Artillerivej 159, 2300 København S
 2. Start: Maj 2021
 3. Slut: September 2022
 4. Stadie: Byggeplads etableres
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 3.750 m2 (2.353 m2 over terræn)
 7. Budget: Estimeret 70 mio.krMaterialer

 1. Råhus: In-situ beton
 2. Facade: Tegl
 3. Gulv: Plankegulv i eg
 4. Tag: Tagpap m. solceller
 5. Vinduer: Træ/alu
 6. Varmekilde: Fjernvarme
 7. Bygningsreglement: BR18Deltagere:

 1. Bygherre: Terrasserne ApS
 2. Totalentreprenør: AF Hansen Constructions ApS
 3. Arkitekt: Rodam Arkitektur ApS
 4. Ingeniør: Henry Jensen A/S. Rådgivende Ingeniører F.R.I.
 5. Landskabsarkitekt: Opland ApS