Byggefakta
Ugens projekt

Engparken - 61 nye boliger ved Køge Kyst

Bonava opfører boliger til PFA

Engparken - 61 nye boliger ved Køge Kyst

Udviklingen af det nye byområde, Køge Kyst, er godt i gang, og med foreløbigt tre byggefelter kommer boligudvikleren Bonava til at sætte et væsentligt aftryk på området. To af felterne bliver lejeboliger til PFA.

I begyndelsen af 2018 tog Bonava første spadestik til Kystengen med 62 ejerboliger. Senere i 2018 indgik boligudvikleren aftale med PFA om opførelse af 141 lejeboliger på yderligere to byggefelter. Den første etape, Enggården, gik i jorden efter sommerferien i 2018 og i 2019 er turen så kommet til anden etape, Engparken.

Bonava opfører boliger til PFA - Engparken

Billedkreditering: Danielsen Architecture A/S

Engparken omfatter 61 nye boliger, der opføres som to karréer i 3-7 etager. Boligerne bliver i varierende størrelser fra ca. 59-120 m² med 2-5 værelser. Danielsen Architecture har slået stregerne til byggeriet i samarbejde med ingeniørfirmaet Oluf Jørgensen. Bygningerne udføres med råhus i beton og præfabrikerede badeværelser. Facaderne bliver primært i skifer, hvor facadeudtrykket varieres med elementer i træ, karnapper i let plademateriale og altaner. Bygningerne placeres i en v-form med et grønt gårdrum mellem bygningerne.

Nye boliger i byområdet Køge Kyst

Som det er tilfældet for Bonavas øvrige projekter, udføres byggearbejdet som fagentrepriser. Entreprenørerne har været i gang siden januar og byggeriet forventes klar til indflytning i 4. kvartal 2020.

Projektdetaljer

 1. Adresse: Køge Kyst, Søndre Havn byggefelt 3,2
 2. Start: Januar 2019
 3. Slut: Novenber 2020
 4. Stadie: Byggeplads etableret
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 5.650 m²
 7. Budget: 100 mio. kroner

 

Deltagere

 1. Bygherre: Bonava Danmark A/S
 2. Arkitekt: Danielsen Architecture A/S
 3. Ingeniør: Oluf Jørgensen A/S

 

Materialer

 1. Facade: Skifer, Træ
 2. Gulv: Træ, Klinker
 3. Tag: Tag-pap
 4. Vinduer: Aluminium
 5. Råhus: Beton
 6. Varmekilde: Fjernvarme