Byggefakta
Ugens projekt

Hyrdehøjen - 35 nye boliger i Roskilde

Lokalt arkitektfirma bag nye boliger i Roskilde

Hyrdehøjen - 35 nye boliger i Roskilde

I det vestlige Roskilde er Hyrdehøjen ApS lige på trapperne til at tage første spadestik til 35 nye boliger. Projektet er udviklet af Broen Development ApS.

Byhusene i Fælledskabet, som udvikleren kalder projektet med henvisning til bebyggelsens centrale fælled, opføres som en række mindre klynger af 2-5 huse i to etager. Cornelius + Vöge ApS, som har slået stregerne til boligerne, har selv til huse i Roskilde. Arkitektfirmaet har referencerne i orden, da de sammen med japanske Kengo Kuma er involveret i store prestigeprojekter som Det Ny H.C. Andersens Hus i Odense og Vandkulturhuset på Papirøen.

Lokalt arkitektfirma bag 35 nye boliger i Roskilde

Billedkreditering: Cornelius + Vöge ApS

Grundtanken for bebyggelsen er en disponering af boligerne som en fortætning af selvstændige byhuse. Facaderne udføres i indfarvet puds i skiftende farver fra hus til hus samt felter af lodret træbeklædning, og tagene udføres som saddeltage med tagpapdækning med skiftende retninger for hvert enkelt hus. Boligerne udføres som udgangspunkt i traditionelle materialer, men der er mulighed for alternativer i form af fx poleret betongulv. Der opføres 5 boligtyper på 123-127 m². Samlet udgør bebyggelsen ca. 4.400 m².

Byggearbejdet udføres som fagentrepriser. Men entreprenørerne er endnu ikke på kontrakt, så dem er det endnu ikke muligt at løfte sløret for. Art-tek Ingeniør Rådgivning ApS varetager ingeniørrådgivningen.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Engmarken, Roskilde
 2. Start: April 2019
 3. Slut: Juli 2020
 4. Stadie: Licitationsresultat
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 4.400 m²
 7. Budget: 70 mio. kroner

 

Deltagere

 1. Bygherre: Hyrdehøjen ApS
 2. Arkitekt: Cornelius + Vöge ApS
 3. Ingeniør: Art-tek Ingeniør Rådgivning ApS

 

Materialer

 1. Facade: Pudset, Træ
 2. Gulv: Træ, Klinker
 3. Tag: Tagpap
 4. Vinduer: Træ/Alu
 5. Råhus: Beton
 6. Varmekilde: Fjernvarme