Byggefakta forside
Ugens projekt

Artillerihusene – Nyt byggeri med respekt for historien

Byggegrunden står klar og inden længe begynder opførelsen af 47 nye lejligheder og et fælleslokale.

Udviklingen af byområder og placeringen af ny bebyggelse i områder med historiske bygninger står højt på den aktuelle dagsorden. I Frederiksværk kommer den lokalt baseret projektudvikler, Kim Dencher Johansen, med sit bud. Bygherre på projektet er Artillerihusene ApS.

Frederiksværk er udpeget som et af kun 25 nationale industriminder, og byggegrunden ligger i tilknytning til bymidten, hvor flere bygninger peger tilbage i tiden og er tydelige spor efter noget af Danmarks første industri. Det gælder f.eks. projektilmagasinet og Arsenalet som begge er fysiske levn efter krudtindustrien.

UP-Uge34-Facade-artillerihusene

Billedkreditering: Kim Dencher Johansen Holding ApS - En del af Domusnova Koncernen

I udviklingen af projektet, har det derfor haft høj prioritet, at byggeriet arkitektonisk og skalamæssigt er tilpasset de historiske bygningers dimensioner. Der skal derfor opstå en naturlig tilknytning til bymidten og afslutning af torvet – særligt i forhold til nabobebyggelsen Hotel Frederiksværk.

Bebyggelsen opføres som fire bygninger i 2½ etage med 47 boliger på 59-92 m2. I stueetagen etableres et stort fælleslokale med direkte udgang til en fælles terrasse.

UP-Uge34-Artillerihusene-plantegning

 

Hovedbygningen placeres langs Torvegade og skaber en videreførelse af gadeforløbet, der understreger bebyggelsens tilknytning til bymidten. Mellem bygningerne anlægges grønne fællesarealer og mod Heilmannsvej anlægges tilplantede parkeringsarealer.

Bygningerne facader udføres i tegl, som filtses i en gul puds, der svarer til farven på hotellet. Tage og kviste udføres som symmetriske sadeltage med røde teglsten og vinge-profil, der matcher de historiske bygningers profil.

UP-Uge34-Artillerihusene2

 

Stregerne til byggeriet er slået af Kim Dencher Johansen Holding ApS - En del af Domusnova Koncernen, og Erasmus & Partnere A/S står for ingeniørberegningerne. Når det kommer til selve byggearbejdet, er det endnu åbent om byggeriet udføres som en samlet totalentreprise eller som fagentrepriser.

Tidsplanen er ikke helt stålsat, men første spadestik forventes omkring årsskiftet.

UP-Uge34-Artillerihusene-enkelthus

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Torvegade 10, 3300 Frederiksværk
 2. Start: Januar 2022
 3. Slut: Januar 2023
 4. Stadie: Detailprojektering
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 3.504 m2
 7. Budget: Ikke oplyst

Materialer

 1. Råhus: Beton
 2. Facade: Tegl
 3. Tag: Tegl
 4. Varme: Gulvvarme
 5. Varmekilde: Fjernvarme
 6. Gulv: Træ, klinker
 7. Vinduer: Træ/alu

Deltagere

 1. Bygherre: Artillerihusene ApS
 2. Projektstyring: K.D.J. Byg ApS
 3. Arkitekt: Kim Dencher Johansen Holding ApS - En del af Domusnova Koncernen
 4. Ingeniør: Erasmus & Partnere A/S