Byggefakta forside
Ugens projekt

Nyt liv i gammelt gymnasium

Nu begynder transformationen af det tidligere Bornholms Gymnasium i Rønne. 65 boliger er på vej midt i byen.

Nyt liv i gammelt gymnasium

Den lokale entreprenør og developer Kim Christiansen kan snart tage hul på ombygningen af en af de største bygninger i det centrale Rønne. Bygningen ligger i et bevaringsområde, så transformationen foretages med nænsom hånd.

2022-ugens-projekt-bornholm-720

Billedkreditering: Harrebek Arkitekter A/S

Bevaring og fornyelse

Bygningerne der tidligere husede Bornholms Gymnasium er opført etapevis fra 1940 til 1969 med senere tilbygninger, og er således nyere end de fleste omkringliggende huse. Men der er masser at bevare. Overordnet set skal bygningerne, der er indpasset i det gamle byområde, bevare deres ydre udtryk med facader og tag i rød tegl. Samtidigt bevares de mange fine detaljer i randbebyggelsens facade.

Noget kommer der dog til at ske i forvandlingen fra skole til bolig. Nye indgangspartier vil markere adgangen til boligerne, og der etableres altaner og kviste. Ligeledes udskiftes vinduerne til nye træ/alu-vinduer med bedre isolering. Endelig nedrives en mellembygning, så der kan anlægges en stiforbindelse gennem bebyggelsen.

2022-ugens-projekt-bornholm-720-1

Billedkreditering: Harrebek Arkitekter A/S

Ombygning i to etaper

Harrebek Arkitekter står for arkitekturen og har lavet planen for hvordan den ca. 6.500 m2 store bygning skal blive til 65 lejligheder. Og det er Nordbornholms Byggeforretning, som ejes af Kim Christiansen i partnerskab med Claus Tranberg, der udfører byggearbejdet som totalentreprenør.

Sideløbende med den sidste projektering er entreprenøren så småt i gang med nedrivningsarbejdet. Det er aldrig til at vide, hvad man finder i en ældre bygning, men indtil videre er Kim Christiansen kun blevet positivt overrasket over bygningens stand.

Arbejdet forventes for at begynde til foråret og udføres i to overlappende etaper. Den vestlige bygning indrettes med 35 boliger, der forventes klar til indflytning i midten af 2023. Den østlige bygning indrettes med 30 boliger, heraf vil en del være seniorvenlige med fællesarealer. De sidste boliger forventes klar inden udgangen af 2024.

2022-ugens-projekt-bornholm-960

Billedkreditering: Harrebek Arkitekter A/S

Vil du have detaljer om flere projekter som dette? - prøv vores Projektdatabase gratis i dag

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Søborgstræde 2-6, 3700 Rønne
 2. Start: April 2022
 3. Slut: December 2024
 4. Stadie: Licitationsresultat
 5. Bygningsart: Ombygning
 6. Areal: 6.500 kvadratmeter
 7. Budget: 80 mio. kr.


Materialer

 1. Råhus: Tegl
 2. Facade: Tegl
 3. Tag: Tegl
 4. Vinduer: Træ/alu
 5. Varme: Gulvvarme
 6. Gulv: Træ


Deltagere

 1. Bygherre: KC Ejendomme 20 ApS
 2. Arkitekt: Harrebek Arkitekter A/S (inkl. brandrådgivning)
 3. Ingeniør: RL Consult ApS
 4. Totalentreprenør: Nordbornholms Byggeforretning ApS