Byggefakta
Ugens projekt

Arenakvarterets Skole

I 2023 kan Arenakvarterets Skole i Ørestaden slå dørene op. Byggeriet, som er nabo til Royal Arena, skal certificeres DGNB Guld.

Arenakvarterets Skole i Ørestaden

Ørestadens mange nye beboere kan så småt begynde at glæde sig til deres kommende skole. Projekteringen er i fuld gang for et skolebyggeri, der vil have meget at byde på – også for bydelens voksne beboere.

Arenakvarterets Skole bliver nabo til Royal Arena

Billedkreditering: Rubow Arkitekter A/S


Skolen kommer til at ligge centralt i Ørestaden og bliver nabo til Royal Arena. Og når den slår dørene op i begyndelsen af 2023, bliver bydelen ligeledes beriget med en ny svømmehal, en idrætshal og et stort byrum. Da Københavns Kommune udskrev totalentreprise-konkurrencen i begyndelsen af 2019, var det et centralt element at skolen skulle åbne sig mod kvarteret, dels i form af offentligt tilgængelige udearealer, men også ved at idrætsfaciliteterne og skolens øvrige lokaler gøres anvendelige både til undervisning og fritidsbrug. Et team bestående af BAM Danmark, Rubow Arkitekter, Nøhr & Sigsgaard, Rambøll og Dominia blev her vurderet til at have fundet den bedste løsning.
Arenakvarterets Skole opføres af Københavns Kommune
Arenakvarterets Skole skal være madskole - et initiativ fra Københavns Kommune - hvor mad, maddannelse og sundhed er en integreret del af skolens hverdag. Madskolen bliver et centralt element i byggeriet, hvor skolens produktionskøkken omkranses af forskellige zoner som café, foodLAB, madkundskab og spisehus. Skolen bliver 4-sporet og etagearealet inkl. idrætshal og madskole samt integreret KKFO, fritidsklub og et selvstændigt Ungehus udgør ca. 14.000 m2.

Der bliver igangsat 655 skole- og uddannelsesprojekter i 2020.  Få informationer om alle projekterne.  >> Prøv en gratis demo af Projektdatabasen <<

Svømmehallen udgør ca. 3.500 m2 og bliver en integreret del af skolens stueetage, der indrettes som et kommunalt hus med udadvendte tilbud. Her bliver et centralt torv fælles ankomst for alle de udadvendte faciliteter som madskole, idræt og svømmehal. En trappe leder op til et stort aktivitetstorv i 2. sals højde, der giver direkte indgang til skolens forskellige afdelinger. Grundlæggende er tidligere tiders aflåste skolegårde blevet vendt på vrangen og bydelens beboere skal inviteres gennem skolens arealer i det teamet bag forslaget har kaldt en ’canyon’ af liv.

Arenakvarterets Skole skal certificeres til DGNB Guld

Byggeriet skal certificeres til DGNB Guld, hvilket betyder, at der ud over strenge krav til energiforbrug er taget en række initiativer til bæredygtige løsninger. Blandt andet er en høj grad af genanvendelighed indtænkt fra starten. Byggeriet er således organiseret som et åbent grid med et minimum af bærende vægge. Grid’et forsætter udvendigt af stålrammer, der skaber rum og scener for skiftende tiltag på de aktive tage. Facader udfylder grid’et som en kollage af præfabrikerede partier, der kan adskilles igen, i fald fremtiden kalder på funktionsændringer. Projekteringen forventes at forløbe det næste års tid, så første spadestik kan tages til foråret 2021.

Gå ikke glip af vigtige projekter - prøv vores Projektdatabase

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Hannemanns Allé, København
 2. Start: Februar 2021
 3. Slut: Januar 2023
 4. Stadie: Detailprojektering
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 17.500 kvadratmeter
 7. Budget: 457 mio. kroner


Materialer:

 1. Facade: Aluminium, Skærmtegl
 2. Gulv: Beton, Klinker, Linoleum
 3. Tag: Tag-pap, Grønne tage
 4. Varme: Gulvvarme, Radiator
 5. Varmekilde: Fjernvarme
 6. Råhus: Beton


Deltagere:

 1. Bygherre: Københavns Kommune Byggeri
 2. Bygherrerådgiver: Cowi A/S
 3. Arkitekt: Rubow Arkitekter A/S, Nøhr og Sigsgaard Arkitektfirma A/S
 4. Ingeniør: Rambøll Danmark A/S
 5. Bæredygtighedsledelse: Dominia A/S
 6. Landskabsarkitekt: Rubow Arkitekter A/S
 7. Totalentreprenør: Bam Danmark A/S