Byggefakta forside
Ugens projekt

Under to år til lyset tændes i PH Park

Et nyt boligprojekt er lige på trapperne i Hørsholm. Projektet består af 70 nybyggede boliger.

Under to år til lyset tændes i PH Park

Ejendomsudvikleren Svanen Gruppen er lige på trapperne med et nyt boligprojekt i Hørsholm. Entreprenøren står klar, så når byggetilladelsen er i hus, går arbejdet i gang.

Projektet består af 70 nybyggede boliger. Der opføres både etagebyggeri i op til 6 etager og rækkehuse med både store og lidt mindre boliger, så der er til ethvert behov. Visionen for projektet trækker på bofællesskabs-tanken. Derfor bliver der også opført et fælleshus med køkken og fællesrum. Den overordnede plan for bebyggelsen er udarbejdet i tæt samarbejde med Hørsholm Kommune, som blandt står for etablering af parklandskab.

2022-uge15-up-ph-park-960

Billedkreditering: Arkitektfirmaet Vallentin Og Haugland A/S

Centralisering af hospitaler giver plads til boliger

Moderniseringen af sygehussektoren, med centralisering af funktioner, har mange steder i landet medført lukninger af de mindre sygehuse. Det har til gengæld givet mulighed for udvikling af nye spændende boligprojekter. Et af de sygehuse, der måtte lade livet, var Hørsholm Sygehus.

Det blev startskuddet til udviklingen af et nyt boligområde. Hørsholm Kommune købte arealet og igangsatte udviklingen af PH Park, opkaldt efter bysbarnet Poul Henningsen. Svanen Gruppen var den første til at investere i området, og har således været med fra den tidlige fase af udviklingen.

Grønt og bilfrit

En væsentlig del af det kommende byggeri kommer til at ligge under terræn. Bortset fra et par parkeringspladser til gæsteparkering, bliver bilerne sendt under jorden. Samlet opføres der 3.200 m2 kælder til parkering og depotrum m.v. Over terræn udgør boliger og fælleshus ca. 6.000 m2.

Overfladen er helliget de rekreative arealer, Svanen Gruppen står for anlægget af gårdrummet inden for byggefeltet, mens kommunen står for anlægget af et stort parklandskab med regnvandsbassin mellem byggefelterne.

Entreprenøren allerede i området

Det bliver Dansk Boligbyg A/S, der skal stå for udførelsen af byggeriet i totalentreprise. Med på teamet har de Arkitektfirmaet Vallentin Og Haugland A/S og Akademiingeniør Svend Poulsen A/S. Entreprenøren er allerede i fuld gang på de øvrige byggefelter i PH Park, så når byggetilladelsen er givet, rykker gravemaskinerne ind. Boligerne forventes klar til indflytning ved årsskiftet 2023/2024.

Vil du have detaljer om flere projekter som dette? - prøv vores Projektdatabase gratis i dag

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Usserød Kongevej, 2970 Hørsholm
 2. Start: April 2022
 3. Slut: December 2023
 4. Stadie: Licitationsresultat
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 9.200 kvadratmeter
 7. Budget: Ikke oplyst

Materialer

 1. Råhus: Beton
 2. Facade: Tegl, zink, skifer
 3. Tag: Zink, skifer
 4. Vinduer: Træ/alu
 5. Gulv: Træ
 6. Varme: Gulvvarme
 7. Varmeforsyning: Fjernvarme

Deltagere

 1. Bygherre: Svanen Gruppen A/S
 2. Totalentreprenør: Dansk Boligbyg A/S
 3. Arkitekt: Arkitektfirmaet Vallentin Og Haugland A/S
 4. Ingeniør: Akademiingeniør Svend Poulsen A/S