Byggefakta forside
Ugens projekt

Sydhavnen – nye boliger på havnen i Thisted

I vandkanten ved Cold Hawaii Inland i Thisted opføres der nu en række attraktive boliger - et nyt stort skridt i udviklingen af havneområdet.

Sydhavnen - nye boliger på havnen i Thisted

I Thisted opføres der nu en række attraktive boliger i vandkanten ved Cold Hawaii Inland. Det er lokale kræfter, der har sørget for at visionerne nu kan realiseres.

Thisted havn har de senere år gennemgået en større forvandling med etablering af en række rekreative faciliteter i forbindelse med Thisted Kommunes helhedsplan for Cold Hawaii Inland. Den nye bebyggelse på Thisted Sydhavn bliver et nyt stort skridt i udviklingen af havneområdet, der bringer bylivet helt ned til havnepromenaden. Samtidigt bliver bebyggelsen et forbindelsespunkt mellem den såkaldte blå vandlinje og en natur- og kulturlinje, der strækker sig fra Sydhavnen gennem Thisted by.

2021-uge15-ugens-projekt-sydhavnen-3-960

Billedkreditering: Faldov & Broe Arkitekter

Projektet omfatter opførelse af 24 boliger og fire erhvervslejemål fordelt på to bygninger i op til 3 etager. Boligerne bliver i varierende størrelser fra 85-174 m2. Lejlighederne på 1. og 2. sal får altan eller tagterrasse, mens lejlighederne i stueplan får egen terrasse. Erhvervslejemålene forventes blandt andet indrettet med cafe og derudover er det ambitionen at indrette ”coworking space” for mindre virksomheder. Samlet opføres der 3.600 m2 over terræn. Dertil etableres der 1.358 m2 parkeringskælder ved siden af byggeriet.


Gå ikke glip af vigtige projekter

- prøv vores Projektdatabase gratis i dag

2021-uge15-ugens-projekt-sydhavnen-960

Bygningernes design og udtryk tager udgangspunkt i nogle af grundelementerne fra Cold Hawaii og visionsplanen ”Streger i landskabet” med lys beton som det gennemgående element. Betonelementerne i stueplan vil fremstå som rå betonelementer, mens facaderne på 1. og 2. sal forsynes med trælameller. Mellem bygningerne anlægges et offentligt tilgængeligt torv med adgang til vandet.

Projektet er udviklet af HBJ Projektudvikling A/S i samarbejde med Faldov & Broe Arkitekter, begge med base i Thisted. Senest er entreprenøren Brian Vangsgaard, ligeledes fra Thisted, trådt ind som medejer af bygherreselskabet Sydhavn Thisted ApS og deltager aktivt i styringen af byggeprocessen. Byggearbejdet udføres som fagentrepriser. Her er Vils Entreprenørforretning A/S, der står for jord-, kloak-, og betonarbejdet, netop rykket ind på byggepladsen.

2021-uge15-ugens-projekt-sydhavnen-4-960

Få en gratis demo

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Sydhavnsvej, 7700 Thisted
 2. Start: April 2021
 3. Slut: Juli 2022
 4. Stadie: Byggeplads etableres
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 4.958 kvadratmeter
 7. Budget: Estimeret 80 mio. kr.


Materialer

 1. Facade: Beton, Træ
 2. Gulv: Træ, Klinker
 3. Tag: Tagpap
 4. Råhus: Beton sandwichelement


Deltagere:

 1. Bygherre: Sydhavn Thisted ApS
 2. Arkitekt: Faldov & Broe Arkitekter
 3. Ingeniør: A&I Rådgivende Ingeniører A/S