Byggefakta forside
Ugens projekt

Ny hovedindgang til Den Gamle By

Snart begynder arbejdet med at skabe et nyt ansigt udadtil for Den Gamle By i Aarhus.

Den Gamle By vil med den nye hovedindgang mod Ceres-krydset blive en mere integreret del af kulturstrøget fra Musikhuset og Aros over Godsbanen til Væksthusene i Botanisk Have.

2020-uge50-ugens-projekt-den-gamle-by-02

Billedkreditering: Cubo Arkitekter A/S

Den Gamle By har de senere år haft vokseværk og med støtte fra A.P. Møller Fonden er nye (gamle) kvarterer skudt op i byen. Nu er turen kommet til hovedindgangen, der skal imødekomme et stigende besøgstal samt behovet for niveaufri adgang og nærhed til store p-arealer. Tilbage i 2018 vandt CUBO Arkitekter konkurrencen om at tegne den nye bygning. Projekteringen udføres i samarbejde med SlothMøller, der varetager ingeniørrådgivningen, og Rambøll, der både varetager bygherrerådgivning og projekteringsledelse.

Gå ikke glip af vigtige projekter
- prøv vores Projektdatabase gratis i dag

Den nye bygning opføres i tre etager med et samlet areal på ca. 1.300 m² inkl. kælder. Den overordnede tanke med konstruktionen kan beskrives som ”Skrinet og Paraplyen”, hvor klimaskærmen bliver transparent med glaspartier og lette stålkonstruktioner på en base i tegl, mens den indre bærende kerne udføres i varme trækonstruktioner. Her udføres dæk- og vægelementer i CLT-krydslaminerede træelementer. Stueplanet indrettes med billetsalg og butik, mens de øvrige etager inde i paraplyen indrettes med kontor og øvrige bi-funktioner.

2020-uge50-ugens-projekt-den-gamle-by-03

Der tages første spadestik i begyndelsen af 2021 og bygningen forventes at stå færdig efter sommerferien i 2022. Aarsleff udfører betonarbejdet. De øvrige entrepriser har været udbudt, men entreprenørerne er endnu ikke på kontrakt.

Få en gratis demo

 

Projektdetaljer

 1. Adresse:  Viborgvej 2
 2. Start:  Januar 2021
 3. Slut:  August 2022
 4. Stadie:  Licitationsresultat
 5. Bygningsart:  Nybyggeri
 6. Areal:  1.300 m²
 7. Budget:  32 mio. kr.

Materialer

 1. Facade:  Alu/Glas, Tegl
 2. Gulv:  Tegl, Træ
 3. Tag:  Tagpap
 4. Råhus:  Stål, Træ

Deltagere:

 1. Bygherre:  Den Gamle By Danmarks Købstadmuseum
 2. Arkitekt:  Cubo Arkitekter A/S
 3. Ingeniør:  Slothmøller A/S del af Oluf Jørgensen Group
 4. Bygherrerådgiver (projekteringsleder):  Rambøll Danmark A/S