Byggefakta
Ugens projekt

30 almene familieboliger på vej i Esbjerg

Første spadestik til dagligvarebutik og almene boliger i Esbjerg

30 almene familieboliger på vej i Esbjerg

I Esbjerg har entreprenørfirmaet H. Skjøde Knudsen A/S indgået samarbejde med Boligforeningen Fremad om opførelsen af en ny dagligvarebutik og 30 almene boliger. Byggeriet begynder nu og forventes at stå færdigt til foråret 2020.

Facade øst af de nye boliger i Esbjerg

Billedkreditering: Tekt A/S

Niels Lambertsens Vej 6 i Esbjerg husede tidligere Grafisk Trykkeri, men bygningerne er nu revet ned for at gøre plads til et kombineret dagligvarebutiks- og boligbyggeri. Butikken i stueplan udgør ca. 1.000 m² og opføres med murede facader, og et bærende system af betonbagmure samt søjle/drager-konstruktion. Oven på butikken opføres tre boligetager med 30 almene familieboliger på hver ca. 107 m². Boligerne opføres med facader i sandwichelementer. Der er adgang til boligerne via trappetårne og svalegange i det fri.

Indeniør'ne A/S har slået stregerne til de nye boliger - Facade vest

H. Skjøde Knudsen A/S er bygherre på dagligvarebutikken og fungerer ligeledes som delegeret bygherre for Boligforeningen Fremad på de almene boliger. Det er lokale rådgiverfirmaer, der har slået stregerne til byggeriet. Tekt A/S står for arkitekturen og Ingeniør'ne A/S varetager ingeniørrådgivningen – begge med base i Esbjerg. Som totalentreprenør står H. Skjøde Knudsen A/S selv for udførelsen af byggeriet, men da de almene boliger er omfattet af udbudspligt, er underentrepriserne for denne del af byggeriet udbudt som fagentrepriser i EU-udbud.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Niels Lambertsens Vej, Esbjerg
 2. Start: Januar 2019
 3. Slut: Marts 2020
 4. Stadie: Byggeplads etableres
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 4.200 m²
 7. Budget: 50 mio. kroner

 

Deltagere

 1. Bygherre: H. Skjøde Knudsen A/S
 2. Arkitekt: Tekt A/S
 3. Ingeniør: Ingeniør'ne A/S
 4. Totalentreprenør: H. Skjøde Knudsen A/S

 

Materialer

 1. Facade: Sandwichelement, Beton, Keramiske tegl
 2. Tag: Pap
 3. Gulv: Træ, Klinker
 4. Vinduer: aluminium
 5. Råhus: Beton