Byggefakta
Ugens projekt

Nye lavenergi seniorboliger på Frederiksberg

Første spadestik er taget til 46 nye lavenergi seniorboliger

Nye lavenergi seniorboliger på Frederiksberg

På Bernhard Bangs Allé på Frederiksberg er de gamle bygninger, der husede Fitness World, revet ned. Nu skyder 46 nye seniorboliger op på arealet. Boligerne forventes klar til indflytning ved udgangen af 2020.

Boligerne er målrettet seniorer, og de indrettes så de tager hensyn til de kommende beboeres aftagende mobilitet. Der vil være let adgang til boligerne, og de indrettes med rummelige badeværelser, ingen dørtrin og store altaner. Der har i projektet været fokus på det sociale fællesskab med fælles tagterrasse med orangeri og udearealer, der indrettes med petanquebane og grill/bål pladser.

Første spadestik er taget til 46 nye lavenergi seniorboligerBilledkreditering: Form Danmark ApS

De 46 boliger bliver på mellem 70 og 150 m². Samlet opføres ca. 4.650 m² over terræn – dertil kommer parkeringskælder med bilelevator, der får plads til 51 biler. Bebyggelsen tilpasses variationen i den eksisterende bebyggelse og brydes op i flere strukturer med forhus mod Bernhard Bangs Allé og baghus mod metrobanen. Forhuset bliver i 6 etager med saddeltag og 5 etager med tagterrasse. Baghuset er nedtrappet en enkelt etage, men udføres ligeledes med saddeltag og tagterrasse. Baghuset er delt i to bygningskroppe, der bindes sammen af en bro i fjerde sals højde. Bygningerne opføres efter energikravene i BK2020 og der lægges vægt på grønne elementer både i terræn og på tagterrasser.

Bygherren I/S Bernhard Bangs Allé 17a har udviklet projektet i samarbejde med arkitektfirmaet Form Danmark. Arkitektfirmaet er ligeledes med i byggefasen, hvor Sg Totalentreprise som totalentreprenør har ansvaret for udførelsen. Oluf Jørgensen varetager ingeniørrådgivningen.

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Bernhard Bangs Allé, Frederiksberg
 2. Start: Juni 2019
 3. Slut: December 2020
 4. Stadie: Byggeplads etableret
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 4.600 m²
 7. Budget: 95 mio. kroner

Deltagere

 1. Bygherre: I/S Bernhard Bangs Allé 17a
 2. Arkitekt: Form Danmark ApS
 3. Ingeniør: Oluf Jørgensen A/S
 4. Totalentreprenør: Sg Totalentreprise A/S

 

Materialer

 1. Facade: Tegl/mursten
 2. Tag: Tegl
 3. Gulv: Træ, Klinker
 4. Vinduer: Træ/alu
 5. Råhus: Beton
 6. Varmekilde: Fjernvarme