Byggefakta
Ugens projekt

Schillerkvarteret - Nykøbing Falsters nye, grønne kvarter

Et nyt boligområde er under udvikling i Nykøbing Falster med mulighed for 300-400 nye bæredygtige boliger.

Schillerkvarteret - Nykøbing Falsters nye, grønne kvarter

Schillers Maskinfabrik ligger i dag på grænsen mellem Østerbrokvarteret og skovområdet Sønder Kohave ved Nykøbing Falster. Virksomheden går godt, men er placeret i et centralt byområde, der er mere oplagt til boliger og andre funktioner. Derfor igangsatte ejer Allan H. Schmidt i samarbejde med Guldborgsund Kommune en proces, hvor et nyt kvarter kan udvikles de kommende år. Ifølge planen skal den første etape opføres som almene boliger og her er Boligselskabet Fjordparken gået ind i projektet.

Et nyt boligområde er under udvikling i Nykøbing Falster

Billedkreditering: Kant Arkitekter A/S - Part of Sweco

Det er dermed det almene boligselskab, der kommer til at sætte gang i udviklingen af området med opførelsen af ca. 100 nye boliger. Projektudvikleren Birkelink ApS og KANT arkitekter A/S har udarbejdet visionsplanen for det nye boligkvarter, der er tænkt som bebyggelser i 1-3 etager med 1-4-værelses lejligheder eller rækkehuse, fordelt på mindre fællesskaber med 15-20 huse omkring et fælles indre gårdrum.

De grønne og blå elementer er en central del af visionen for kvarteret i form af et grønt strøg, der skal løbe gennem hele kvarteret, og den nærliggende Tingsted Å forventes at indgå både som rekreativt element og til afledning af regnvand. Husene tænkes opført i materialer, der harmonerer med naturområdet, med facader i træ og tegl. Projektets bæredygtighed tager afsæt i DGNB-systemet, der lægger vægt på både miljømæssige, sociale og økonomiske aspekter.

Se alle relevante udbud og licitationer i dag >> Prøv Projektdatabasen gratis <<
Før projektet kan blive en realitet, skal der først udarbejdes ny lokalplan og boligselskabet skal igennem processerne for myndighedsbehandling og finansiering, som alle almene byggerier. Der går derfor et par år, før der kan tages første spadestik til byggeriet.

Nyt boligområde med mulighed for 300-400 nye bæredygtige boliger.

Gå ikke glip af vigtige projekter - prøv vores Projektdatabase

 

Projektdetaljer

 1. Adresse: Schillerkvarteret, Nykøbing Falster
 2. Start: April 2022
 3. Slut: Januar 2024
 4. Stadie: Planlægning
 5. Bygningsart: Nybyggeri
 6. Areal: 9000 kvadratmeter
 7. Budget: 125 mio. kroner

Deltagere:

 1. Bygherre: Boligselskabet Fjordparken
 2. Strategisk samarbejdspartner: Boligkontoret Danmark
 3. Skitser, helhedsplan: Kant Arkitekter A/S - Part of Sweco
 4. Rådgiver, helhedsplan: Birkelink ApS