Du er her

Udvidelse af Waves

21. juni 2016
 • Forskellige typer af lyssætning og effekter skaber den rigtige stemning
 • Supergrafik på facader mod salene agerer blikfang for besøgende

  Billedkreditering: Aarhus Arkitekterne A/S

UGENS PROJEKT: Dades A/S planlægger udvidelse af butikscenter

Projektet omfatter omdannelse af 1. salen af Waves Shoppingcenter i Greve, hvor der blandt andet skal opføres en biograf med 6 sale og plads til cirka 800 gæster. Biografsalene er placeret omkring en intern fordelingsgang. Der stilles store krav til de akustiske forhold, og derfor udføres biografsalene efter box-i-box princippet. For at få plads til de største biografsale, skal taget hæves fem meter.

Projektet omfatter i alt cirka 3.000 m² og består foruden de seks biografsale af et nyt restauranttorv, fællesarealer med to nye caféområder, lager, personalerum, operatørrum og publikumstoiletter. Materialer i biografområdet følger NFB byggeprogram, som definerer en høj kvalitet – f.eks anvendes Kvadrat Soft Cells, som akustiske absorbenter. Materialer og farver er valgt i mørke og grå nuancer for iscenesættelse af den kommende oplevelse, og der arbejdes med farver på udvalgte bygningsdele for at lette wayfinding, som f.eks. indgangsdøre til sal og publikums toiletter. Der arbejdes ligeledes med forskellige typer af lyssætning og effekter for skabelse af den rigtige stemning. I bespisningsområdet og foyer er materialer, farver og belysning valgt i lyse nuancer med nordisk inspiration. Bespisningsområdet indrettes for eksempel med trægulve for at skabe den rigtige stemning, og der arbejdes med supergrafik på facader mod salene, som blikfang for besøgende.

Leif Hansen Bygherrerådgivning ApS varetager bygherrerådgivning. Aarhus Arkitekterne A/S varetager arkitektrådgivning, Orbicon A/S varetager ingeniørrådgivning, Sweco Danmark A/S varetager akustik rådgivning. Dansk Brand- Og Sikringsteknisk Institut varetager brandteknisk rådgivning. Alle rådgivere fortsætter med totalentreprenør. Byggearbejdet er udbudt som totalentreprise i indbudt licitation. De indbudte er valgt, men kan ikke oplyses.

 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Over Bølgen 2, Greve
  Start: August 2016
  Slut: August 2017
  Stadie: Licitation
  Bygningsart: Tilbygning
  Areal: 3000 m²
  Budget: 65 mio. kroner
 • DELTAGERE
  Bygherre: DADES A/S
  Arkitekt: Aarhus Arkitekterne A/S
  Ingeniør: Orbicon A/S, Sweco Danmark A/S
  Bygherreadministrator: Datea A/S
  Bygherrerådgiver: Leif Hansen Bygherrerådgivning ApS
  Teknisk rådgiver: Dansk Brand- Og Sikringsteknisk Institut
 • MATERIALER
  Facade: Aluminium kasetter
  Gulv: Klinker, Amtico (vinyl), tæpper
  Tag: Pap, stål trapez
  Råhus: Stål
  Varmekilde: Fjernvarme
  Vinduer: Aluminium

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende