Du er her

Strandterrasserne opføres på Søndre Havn i Køge

30. maj 2018
Strandterrasserne Søndre Havn

Boligerne opføres i trappelignende struktur af materialer, der er inspireret af den nærliggende strand. Billedkreditering: Aberdeen Standard Investments A/S

UGENS PROJEKT: Aberdeen Standard Investments A/S opfører ejerboliger på Søndre Havn i Køge 

På Søndre Havn i Køge opføres helt nye ejerboliger af kapitalforvalteren Aberdeen Standard Investments A/S i samarbejde med entreprenørfirmaet 5E. Denne helt nye boligkarré, Strandterrasserne, med direkte udsigt til Køge Bugt bliver på 5.780 kvadratmeter, og kommer til at bestå af 55 boliger fordelt mellem ejerlejligheder og Townhouses i to etager samt penthouselejligheder med store private terrasser med havudsigt. Boligerne opføres med 2000 m2 parkeringshus i kælderen med direkte elevatorer til lejlighedernes fordør. 

Boliger med tagterrasser og godt lysindfald 

Som navnet, Strandterrasserne, afspejler, har arkitekterne i COBE, som har tegnet boligerne, lagt stor vægt på netop terrasserne. Bygningen er udformet i en trappelignende struktur, hvor etagehøjden trinvis varierer fra stuen til 6. etage, hvilket gør det muligt at etablere tagterrasser til størstedelen af boligerne, mens boligerne i stueetagen får adgang til terrasse på terræn. Bygningens struktur er tegnet med henblik på at optimere lysforholdene i hver eneste lejlighed og i den centrale fællesgård. De varierende bygningshøjder bidrager samtidig til at skabe et godt udsyn til strandengen og Køge Bugt. 

 

FÅ FLERE PROJEKTINFORMATIONER HER

Naturen trækkes ind i byen 

Strandterrasserne bliver opført i materialer, der er inspireret af strandens sandfarvede og grålige toner, og består bl.a. af træ, aluminium og beton. På to af siderne ligger byggeriet ud til kommende almindinger, som bliver grønne, rekreative forløb, der trækker strandengens natur ind i byen. Byggeriets store fælles gårdareal ligger direkte ud til strandengen og den kommende strandpromenade. I gården bringes strandengens vegetation ligeledes ind for at tilpasse boligerne til omgivelserne. Byggeriet er dermed omkranset af grønne arealer til tre sider.  

Opførelsen af Strandterrasserne er anslået til at koste 110 mio. kr., og selve byggearbejdet udføres som totalentreprise af 5E Byg A/S, der har Ingeniørfirmaet Henrik Jensen ApS og Casa Arkitekter A/S med som rådgivere. Det forventes, at de første beboere kan bydes velkommen i begyndelsen af 2020.

 • DELTAGERE
  Bygherre: Aberdeen Standard Investments A/S
  Arkitekt: COBE ApS, Casa
  Totalentreprenør: 5E Byg A/S
 • MATERIALER
  Facade: Tegl/mursten
  Gulv: Trægulve - lamel, Klinker
  Tag: Tag-Pap
  Vinduer: Aluminium/Træ
  Råhus: Beton
  Varmekilde: Fjernvarme

Udvikling af tidligere erhvervshavn

Udviklingen af Søndre Havn, som er en tidligere erhvervshavn har været i gang i flere år. I foråret 2017 flyttede de første beboere ind – og med opførelsen af Strandterrasserne er endnu flere på vej. I løbet af de kommende 10-15 år forventes det, at der bliver plads til flere tusinde nye beboere. Bydelene vil med tid både rumme ejer-, andels- og lejeboliger, almene boliger, ungdomsboliger og bygge- og bofællesskaber. Med dette brede udbud er det hensigten, at Søndre Havn udvikles til at blive et mangfoldigt område med plads til fællesskab. 

I denne bydel vil både byggeri og udearealer være af høj arkitektonisk kvalitet. Samtidig vil bydelens miljømæssige bæredygtighed være i centrum, hvilket blandt andet sikres med en bæredygtig klimaløsning, hvor regnvand afledes på overfladen. Almindingerne leder regnvand væk fra husene, mens strandpromenaden sikrer, at Søndre Havn ikke bliver oversvømmet ved havvandsstigninger, storme eller andet voldsomt vejr. 

Unikt naturområde og byliv tæt på Søndre Havn 

Mellem den nye bydel og den nyanlagte Søndre Strand breder strandengen sig. Dette naturområde er helt unikt, da det er et naturgenopretningsprojekt. I 2015 blev den tidligere campingplads ryddet, hvilket gav mulighed for at udvide strandengen. I forbindelse med udbygningen af Søndre Havn er strandengen derfor blevet genoprettet, og dermed er området givet tilbage til naturen. 

Foruden de skønne naturområder ligger Strandterrasserne tæt på Køge bymidte, hvor der er butikker og liv, samtidig er der mindre end 1 km til Køge Station, hvorfra der går S-tog og regionaltog. Den nye Køge Nord Station, der forventes at åbne i maj 2019, er en højhastighedsbane, der vil gøre det muligt for Køges borgere at komme til København på blot 25 minutter. Køge bliver grundet det nye højhastighedstog et regionalt og trafikalt knudepunkt. Arkitekterne fra COBE, som har tegnet Strandterrasserne, står blandt andet også bag den prisvindende gangbro ved Køge Nord Station.

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende