Du er her

Campusbyggeri til Professionshøjskolen Absalon

11. september 2018
  • Bygningen kommer til at strække sig over 150 meter langs jernbanen

  • Bygningen udføres i varierende niveauer

    Billedkreditering: C.C. Contractor A/S

UGENS PROJEKT: 150 meter langt campusbyggeri i Slagelse

I 2019 går Professionshøjskolen Absalon i jorden med nyt campusbyggeri ved stationen i Slagelse. Det nye byggeri udgør 12.700 m² og skal samle fire uddannelser under ét tag. Vinderen af totalentreprisekonkurrencen er netop fundet.

Det nye campusbyggeri skal samle pædagog-, sygeplejerske- og socialrådgiveruddannelserne, der i dag ligger spredt på flere adresser i Slagelse. Ligeledes bliver ernærings- og sundhedsuddannelsen fra Sorø en del af den nye campus. I alt får 2.000 studerende og 250 medarbejdere deres daglige gang i bygningen, der forventes at stå færdigt i 2021.

Bygningen kommer til at strække sig over 150 meter langs jernbanen. Den udføres i varierende niveauer med en række forskydninger for at skabe et levende udtryk. Der er lagt vægt på et lyst og åbent udtryk med en transparent stueetage. Fokus har ligeledes været på at synliggøre de forskellige uddannelser og identifikationsmuligheder for studerende og medarbejdere.Ligesom fleksible anvendelsesmuligheder, hvor flere rum og fællesarealer i princippet kan bruges af alle og til forskellige aktiviteter, har været en prioritering. Udearealer etableres med grønne områder og terrasser i niveauer, og parkeringsarealerne samles under jorden i den vestlige ende af huset.

Projektet er udarbejdet af C.C. Contractor i samarbejde med Cubo Arkitekter, Rønnow Arkitekter, Marianne Levinsen Landskab og ÅF Buildings Denmark. I de kommende måneder arbejdes der med brugerinddragelse af såvel studerende som medarbejdere, så indretning mv. bedst muligt svarer til de behov, brugerne af campus skal have opfyldt. Denne proces ledes af Rønnow Arkitekter.

  • Der er lagt vægt på et lyst og åbent udtryk med en transparent stueetage

  • Her ses den 150 meter lange bygning, som placeres parallelt med jernbanen

  • Rum og fællesarealer skal kunne bruges af alle

  • PROJEKTDETALJER
    Adresse: Søndre Stationsvej, Slagelse
    Start: April 2019
    Slut: December 2020
    Stadie: Detailprojektering
    Bygningsart: Nybyggeri
    Areal: 12.500 m²
    Budget: 300 mio. kroner
  • DELTAGERE
    Bygherre: Professionshøjskolen Absalon S/I
    Arkitekt: Cubo Arkitekter A/S
    Rønnow Arkitekter A/S
    Ingeniør: ÅF A/S
    Landskabsarkitekt: Marianne Levinsen Landskab ApS
    Totalentreprenør: C.C. Contractor A/S
  • MATERIALER
    Facade: Aluminium
    Tag: Tag-pap
    Gulv: Linoleum, Beton
    Råhus: Beton
    Varmekilde: Fjernvarme

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende