Du er her

Ny boligløsning til seniorer

01. marts 2019
Boligerne vil have store fællesfaciliteter i naturskønne omgivelser

Billedkreditering: Casa A/S

UGENS PROJEKT: Plushusene – fremtidens boligudbud skal være mere varieret

Boligbyggeriet er i øjeblikket under hastig forvandling. Flere analyser viser, at den klassiske familiebolig ikke er det, der efterspørges fra en stor andel af fremtidens boligsøgende, som både er unge, enlige og seniorer. Særligt den sidste gruppe, seniorerne, er en voksende gruppe. Realdanias kampagne fra 2016 ”Rum og fællesskaber for ældre” peger på, at hver fjerde dansker vil være over 65 år i 2040. Seniorerne lægger særligt vægt på sociale fællesskaber og 80.000 overvejer at flytte i seniorbofællesskab inden for de næste fem år. Der er pt. 6.992 boliger. Det er tal, der har fået flere projektudviklere på nye tanker.

Casa Group A/S og NREP A/S har taget bolden op med deres nye koncept Plushusene. Konceptet søger at rumme de bedste komponenter fra de traditionelle kollektive boformer kombineret med at opfylde behovet for at have sit eget private rum. Boligerne bliver i varierende størrelser med store fællesfaciliteter i naturskønne omgivelser i udkanten af større byer og bygges af bæredygtige materialer.

Plushusene forventes at skyde op en række steder i landet de kommende år. Første projekt, der realiseres, bliver i udviklingsområdet Nærheden i Hedehusene. Der bygges tre typer seniorboliger på hhv. 58 m², 66 m² og 76 m², to typer familieboliger på hhv. 94 m² og 109 m² samt fire punkthuse med etageboliger. I alt opføres 138 boliger. Endvidere opføres et fælleshus. Første spadestik tages dette forår og de sidste beboere forventes at kunne flytte ind til efteråret 2020.

Plushusene projekteres og bygges af et fast team bestående af Casa A/S, der både er totalentreprenør og arkitekt, mens Lendager Group ApS varetager arkitektrådgivningen for fælleshuset og Arne Elkjær A/S Rådgivende Ingeniører i samarbejde med SLA  A/S på landskab.

 

 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Teglværkskvarteret, Nærheden
  Start: April 2019
  Slut: September 2020
  Stadie: Licitationsresultat
  Bygningsart: Nybyggeri
  Areal: 12.500 m²
  Budget: 285 mio. kroner
 • DELTAGERE
  Bygherre: Plushusene 1 ApS
  Arkitekt: Casa A/S,
  Lendager Group ApS
  Landskabsarkitekt: SLA A/S
  Ingeniør: Arne Elkjær A/S
  Totalentreprenør: Casa A/S
 • MATERIALER
  Facade: Tegl
  Gulv: Træ, klinker
  Vinduer: Træ/alu

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende