Du er her

Nicolinehus - Opførelse af boliger, erhverv og forretninger

24. november 2017
 • Billedkreditering: AART architects A/S

UGENS PROJEKT: Bricks A/S planlægger opførelse af boliger og erhverv mellem Bassin 7 og lystbådehavnen, Aarhus Havn

Projektet omfatter opførelse af boliger, erhverv og butikker samt p-kælder, i alt 66.000 m², heraf 26.000 m² under jorden, og 40.000 m² over jorden. Der skal opføres 157 ejerlejligheder, 60 lejelejligheder samt erhverv i to karréer i varierende højde op til 16 etager med et grønt område samt et lille stræde imellem sig. På alle otte sider af de to bygninger kommer der butikker og restauranter i gadeplan og med strædet som et levende midtpunkt for det hele. I den nordlige bygning bliver hele stueetagen indrettet som markedshal, der breder sig også op på førstesal og ned i kælderplan.

På 2 etager over markedshallen er det desuden planen at indrette et kontorområde, hvor små virksomheder og enkeltpersoner kan leje sig ind. I kælderen kommer der et i crossfit-og fitnesscenter. Dertil skal der opføres en Føtex dagligvareforretning på alt 2.000 m² samt en række bydelsfunktioner som fx. lægeklinik, tandlæge, apotek og ejendomsmægler. På førstesalen og i de to øverste etager i den nordlige bygning kommer der en restaurant.

Aart A/S har udarbejdet skitser i samarbejde med Schønnherr landskabsarkitekt, de fortsætter med at projektere sammen med Rambøll A/S på ingeniørsiden. Briq Group ApS er rådgiver på indretning af Markedshallen. Byggearbejdet er udbudt som totalentreprise i indbudt licitation. De indbudte er valgt men kan ikke oplyses.

 • PROJEKTDETALJER
  Adresse: Bernhard Jensens Boulevard, Aarhus
  Start: Juni 2018
  Slut: December 2020
  Stadie: Skitseforslag
  Bygningsart: Nybyggeri
  Areal: 66.000 m²
  Budget: 850 mio. kroner
 • DELTAGERE
  Bygherre: Bricks A/S
  Arkitekt: AART architects A/S
  Ingeniør: Rambøll Danmark A/S
  Landskabsarkitekt: Schønherr A/S
  Rådgiver: Briq Group ApS
 • MATERIALER
  Facade: Tegl/mursten
  Tag: Tag-pap, Grønne Tage
  Råhus: Beton
  Varmekilde: Fjernvarme
  Vinduer: Vinduer-Aluminium

Få adgang til Danmarks største projektdatabase

Ring til os på 7025 3031, og lad os tage en snak om, hvordan du kan bruge vores informationer til at skabe værdi og vækst i din forretning.
Prøv systemet allerede i dag - klik nedenfor, så kan du se, hvad vi mener.

Ja tak - jeg ønsker at få mere at vide

det er gratis og uforpligtende